skip to Main Content
Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχής στο Pitching Lab του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ  «Πέρα από τα σύνορα»

Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχής στο pitching lab του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ  «Πέρα από τα σύνορα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ,»ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ»

10 Ιουνίου-17 Ιουλίου 2021

 

Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχής στο pitching lab του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ 

«Πέρα από τα σύνορα»

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), με την υποστήριξη της Ecrans des Mondes (Παρίσι). Διεξάγεται κάθε χρόνο, τον Αύγουστο (φέτος από τις 22 έως τις 29 Αυγούστου 2021) στο Καστελλόριζο. Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τα πιο αξιόλογα ντοκιμαντέρ με θεματικούς άξονες την ιστορία και την κοινωνία.

Έτσι, το φεστιβάλ «Πέρα από τα σύνορα» με χαρά ανανεώνει το ραντεβού του για μια ακόμη χρονιά και συνεχίζει τη διεξαγωγή του pitching lab του με τίτλο «Από την ιδέα στην ταινία». Βασικός στόχος του lab είναι να προσφέρει σε νέους/νέες δημιουργούς την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη βασική ιδέα τους για ένα ντοκιμαντέρ σε μια επιτροπή έμπειρων παραγωγών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών φορέων της Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ντοκιμαντέρ. Κάθε συμμετέχων/ουσα θα λάβει συμβουλές και πληροφορίες επαγγελματικού επιπέδου, σχετικά με το πώς μπορεί η ιδέα του/της να υλοποιηθεί σε ένα έργο ικανό να παρουσιαστεί στην ευρύτερη κοινότητα του ντοκιμαντέρ. Κάθε συμμετοχή θα έχει διάρκεια 15 λεπτών και συγκεκριμένα 3-5 λεπτά για την παρουσίαση του project και 10-12 λεπτά για ερωτήσεις και συζήτηση.

Το pitching lab θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης Ζoom, ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλο και περισσότερους/ες δημιουργούς. Παράλληλα, δεν είναι υποχρεωτικό οι συμμετέχοντες/ουσες να αποστείλουν τρέιλερ ή κάποιο άλλο υποστηρικτικό υλικό. Η πρωτοτυπία και η δυναμική της ιδέας είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του project.

Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι/ες, είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν μια απλή φόρμα συμμετοχής (δείτε σχετικό αρχείο) και να την αποστείλουν στο beyondborders.pitching@gmail.com .

Απαιτούμενες πληροφορίες: πιθανός/επιθυμητός τίτλος, πιθανή/επιθυμητή διάρκεια, είδος και ύφος/στυλ του ντοκιμαντέρ, περιγραφή της ιδέας σε μια πρόταση, σύντομη περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της ταινίας (τοποθεσία, κεντρικοί χαρακτήρες, πιθανά γεγονότα, δράσεις, αρχεία κλπ.) και ένα σύντομο βιογραφικό του/της υποψηφίου/ας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 17 Ιουλίου 2021. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει συνολικά 20 υποψήφια έργα (συν επιπλέον 5 αναπληρωματικά). Οι υποψήφιοι/ες θα ενημερωθούν για την επιλογή τους το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου 2021. Για την ομαλή διεξαγωγή του pitching lab είναι απαραίτητη η διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων/ουσών στην πλατφόρμα του Zoom κατά την εβδομάδα διεξαγωγής του φεστιβάλ (22-29 Αυγούστου).

 

 

Πηγή

Back To Top