skip to Main Content
Ρόδη Κράτσα: Τελική επιλογή η μελέτη της Π.Ε

Ρόδη Κράτσα: Τελική επιλογή η μελέτη της Π.Ε. Λευκάδας για την παραλία του «Άγιου Ιωάννη»

Ρόδη Κράτσα: Τελική επιλογή η μελέτη της Π.Ε. Λευκάδας για την παραλία του «Άγιου Ιωάννη»

Τελική επιλογή η μελέτη της Π.Ε. Λευκάδας για την παραλία του Άγιου Ιωάννη». Το έργο της προηγούμενης Περιφερειακής δικαιώνεται και αφήνει παρακαταθήκη για την Λευκάδα.

“Σε πρόσφατη συνάντησή μας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παππά, ο ίδιος μας ενημέρωσε και μας διαβεβαίωσε ότι για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος διάβρωσης στην παραλία του Αγίου Ιωάννη Λευκάδας, επιλέχθηκε η “Μελέτη έργων προστασίας ακτής Αγίου Ιωάννη από Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη λόγω περιβαλλοντικής αλλοίωσης & ανάπλαση” της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τόνισε επίσης ο Υπουργός ότι η μελέτη που εκπονήσαμε είναι η μόνη κατάλληλη, ώριμη, και υλοποιήσιμη.”  αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς.
Πρόκειται για μια σύγχρονη μελέτη, βασισμένη σε δεδομένα της τρέχουσας κατάστασης και σε σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, η οποία δύναται ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μείζον πρόβλημα της διάβρωσης στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Ιωάννη.

Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη προβλέπει την κατασκευή τριών ίσαλων κυματοθραυστών, σε απόσταση περίπου 110 μέτρων από την ακτή και υπό γωνία με αυτήν και εμπλουτισμός της παραλίας με ίζημα, ως η ιδανικότερη και αποτελεσματικότερη με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις επικρατούσες στην περιοχή συνθήκες. Η υλοποίηση του έργου εκτιμάται περίπου στα 3.300.000 ευρώ και αποτελεί μια σοβαρή παρέμβαση και όχι μια προσωρινή λύση. .
Για μικροκομματικούς ανταγωνισμούς σε τοπικό επίπεδο, είχε αμφισβητηθεί ο ρόλος της Περιφέρειας στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης όπως και η θετική κατάληξη της πρωτοβουλίας της. O Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, με την έγκριση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, εργάστηκε με συνέπεια και αταλάντευτα για την εκπόνηση της μελέτης αυτού του ζωτικού έργου για την Λευκάδα,

Ο πρώην Υπουργός κ. Πλακιωτάκης και ο Γ.Γ. κ. Κουτουλάκης,, τόσο στην Αθήνα, όσο και κατά την επίσημη επίσκεψη τους στην Λευκάδα το περασμένο φθινόπωρο, είχαν ενημερωθεί πλήρως από τον π. Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά, ο οποίος έγινε αποδέκτης της δέσμευσής να στηρίξουν την υλοποίηση του αντιδιαβρωτικού έργου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Με την πρόσφατη επερώτηση της παράταξή μας στο περιφερειακό Συμβούλιο της Λευκάδας, επιδιώξαμε να ενεργοποιήσουμε την νέα Περιφερειακή Αρχή, να αξιοποιήσει την μελέτη έργου που της παραδώσαμε, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου προορίζεται για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027, δηλώνει η πρώην Περιφερειάρχης και συμπληρώνει:

“Ας μην χάσει άλλο χρόνο η Περιφερειακή Αρχή. Έξι μήνες έχουν περάσει από την εκλογή της και περισσότερες από 100 ημέρες από την ανάληψη της Διοίκησής της”.

Πηγή

Back To Top