Σκύλος σε άσχημη κατάσταση στο Ληξούρι
Lixouri Animal Fund: Χτες πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη ενός σκύλου σε άσχημη κατάσταση ο οποίος ζούσε σε μια ταράτσα στην πόλη …Σήμερα το πρωί,ο αντιδήμαρχος κ Βολτέρας, μαζί με ένα μέλος της πενταμελούς επιτροπής για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου (το οποίο μέλος είναι και μέλος της εθελοντικής φιλοζωικής ομάδας Ληξουρίου) ενήργησαν και αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη του το σκυλί.
Μεταφέρθηκε άμεσα σε γιατρό,την κ. Σπυριδούλα Βαβάση, όπου και του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του ,τα αποτελέσματα των οποίων θα έχουμε την Δευτέρα.
Το σκυλί ανέλαβε προσωρινά ο ΑΡΚ “Ντορίς”, γιατί δεν υπήρχε η κατάλληλη υποδομή να φιλοξενηθεί στον Δήμο μας. Όλα τα έξοδα για την περίθαλψη και ότι άλλο χρειαστεί τα έχει αναλάβει ο Δήμος Ληξουρίου, όπως και ορίζει ο νόμος.
Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον DORIS – ARK που προσφέρθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη στην φιλοξενία του σκυλιού ,την κοπέλα που είδε τον σκύλο και κινητοποιήθηκε κάνοντας το γνωστό σε όλους μας ,την κτηνίατρο κ. Σπυριδούλα Βαβάση για την αμέριστη βοήθεια της σε όποια προσπάθεια μας!!! https://www.facebook.com/kefaloniaisle/posts/246018620279081
Να συμπληρώσω ότι ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Ληξουρίου και η Αξιωματικός Υπηρεσίας κατέγραψε το συμβάν. Καθώς επίσης και ότι ο ιδιοκτήτης άνοιξε χωρίς φασαρίες το σπίτι του και παρέδωσε χωρίς φασαρίες το ταλαιπωρημένο σκυλί στους αρμόδιους.
Επειδή, τα φαινόμενα κακοποίησης δεν είναι λίγα. Τουλάχιστον εδώ στην πόλη μας, όλοι οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτές τις ψυχές. Κυρίως να ενημερώνουμε τους αρμόδιους. Είτε τον Δήμο, είτε την ομάδα Φιλόζωων και εθελοντών της πόλης μας.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, αν δείτε κάποια κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώου επικοινωνήστε με την ομάδα εθελοντών αρχικά !!! Εδώ η σελίδα τους… Μιά ανώνυμη κλήση με πληροφορίες για το κακοποιημένο ζώο, είναι αρκετή….Ευαισθητοποιη
Αριστέα Χαριτάτου








