skip to Main Content
Στην Κεφαλονίτικη βεγγέρα του Παύλου Παπαδάτου με ρεπόρτερ τον πρ Υπουργό και νυν βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα

Στην Κεφαλονίτικη βεγγέρα του Παύλου Παπαδάτου με ρεπόρτερ τον πρ Υπουργό και νυν βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα

Αύγουστος. Από άκρη εις άκρη της Κεφαλονιάς λαλούν τα μουσικά όργανα με τα «παραδοσιακά πανηγύρια» . Διάβασα μάλιστα σε πρόσκληση και το εξής  “ παραδοσιακό πανηγύρι με dj!!” Τώρα τα είδαμε όλα.

Η προσεισμική όμως Κεφαλονιά αλλιώς διασκέδαζε. Οι Αυγουστιάτικες βεγγέρες στο Κτήμα του Παύλου Παπαδάτου και της Αννετ Γκίλας στον Αγιο Κωνσταντίνο τιμούν εκείνους τους καιρούς..

Στο video που ακολουθεί τραβήξαμε Live στιγμές. Θα ακούσετε  τον Κώστα Γκιουλέκα και τον Παύλο Παπαδάτο να σας καλησπερίζουνε.

Το εθιμοτυπικό ήθελε τη τράπεζα με τους καλεσμένους και το τραπέζι με τους μουσικούς να τραγουδούν καντάδες μετά το φαγητό. Είτε με όργανα, είτε χωρίς όργανα οι καντάδες συνόδευαν τις γιορτάδες των Κεφαλλήνων και αρκετά χρόνια μετά τους σεισμούς.

Από αυτή την άποψη μπορούμε να πούμε ότι η χθεσινή βεγγέρα στου Παύλου ήταν ένα «πολιτιστικό event» για εκλεκτούς φίλους και με έναν ξεχωριστό καλεσμένο. Ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας , είναι φιλοξενούμενος του Παύλου και της Αννέτας για λίγες μέρες χαλάρωσης στο νησί μας.

Στο τραπέζι των μουσικών ήταν η εξαιρετική και αγαπημένη χορωδία του Βασίλη Καλογηρά (θα ακούσετε το video) που ανέλαβε το πολιτιστικό κομμάτι της βραδιάς με καντάδες..

Στο τραπέζι των καλεσμένων ήταν

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
Η Μαρίκα Μεταξά με τον σύζυγό της Θανάση Πανίτσα
Ο Μπαζίγος Παναγής με την σύζυγό του Μήρο
Ο Νότης Μαρκάτος με την σύζυγό του Ευριδίκη
Οι αρχιτέκτονες Μαράτου Ντόρα και ο σύζυγός της Γιάννης Κομνηνός
Ο καπετάνιος Νίκος Μιχαλιτσιάνος με την σύζυγό του Τζένη
Ο Γιώργος Φωκάς, ο Μάκης Παγουλάτος, οι αδελφοί Γεράσιμος και Σπύρος Αυγουστάτος

Οι οικοδεσπότες Παύλος Παπαδάτος και Αννέτ Γκίλας κάθε φορά προσφέρουν άριστη φιλοξενία, ανεπιτήδευτη, με πραγματικά ανοικτή καρδιά και αγάπη. Α, και πολύ τρέξιμο. Δεν έχω καταφέρει να τους φωτογραφίσω μαζί καθώς τρέχουν πανω κατω να μη λείψει τίποτε απο τους καλεσμένους τους.

Η πισίνα από τη μια και το ολόφωτο Αργοστόλι , η σχεδόν πανσέληνος στον ουρανό, δημιουργούσαν ένα πανέμορφο κάδρο γύρω από την εκλεκτή παρέα..

Η βραδιά ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς διαπιστώσαμε ότι ο κ. Γκιουλέκας όχι μόνο είναι λάτρης του Επτανησιακού πολιτισμού αλλά και γνώστης της ιστορίας των νησιών μας..
Συμμετείχε με τη ψυχή του σε κάθε τραγούδι , το κατέγραφε στο κινητό του και ρωτούσε τους χορωδούς την ιστορία της κάθε καντάδας..

Τα τραγούδια δεν λέγανε να σταματήσουν , το ένα έφερνε το άλλο και τα πειράγματα και τα αστεία ανάμεσα , έκαναν τη βραδιά πραγματικά απολαυστική.

Ο επίλογος ήταν σπουδαίος..

Σαν Κεφαλονίτες δεν μπορούσαμε να μην «πειράξουμε» τον Θεσσαλονικιό πολιτικό.. Ο μαέστρος Βασίλης Καλογηράς κλείνοντας στην ομάδα του το μάτι άρχισαν το «παραπότζι ποτζι πο» , στην αρχή πολύ σεμνά (μη μας παρεξηγήσει ο ξένος άνθρωπος) μέχρι που ανέλαβε να βάλει το τραγούδι στη ρότα του, ο γιατρός Παναγής Μπαζίγος με στίχους «υπονοουμένων και χαρακτηρισμών»..

Ήταν μια πολύ διασκεδαστική στιγμή η έκπληξη του Κώστα Γκιουλέκα για την τροπή του τραγουδιού, γέλαγε με την καρδιά του και βιντεοσκοπούσε..

Έπεσα -βλέπετε- και σε σκληρό ανταγωνισμό. Δημοσιογράφος ο Κώστας Γκιουλέκας …Που να ανταγωνιστής δημοσιογράφο -βουλευτή! Κάνε ότι δεν καταλαβαίνεις…

Α! Στη διάρκεια του Live λάβαμε μήνυμα απο τον Δ/ντη Χορωδίας της Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελο Γεωργακάτο ” Σας βλέπω! Μόλις έφθασα στο νησί”! Ο Αγαθάγγελος συμμετέχει πάντα στις βεγγέρες του Παύλου όταν τα καθήκοντά του του επιτρέπουν λίγες μέρες στην Κεφαλονιά.

Η βραδιά έκλεισε με μια αφιέρωση από τους κανταδόρους για τον Κώστα Γκιουλέκα που κατέληξε σε ένα αποκλειστικό video για το kefaloniapress.

Επειδή διανύουμε το 15Αυγουστο , έψαλλαν με το Κεφαλονίτικο ιδίωμα το Εξαποστειλάριο της Παναγίας και του Αγίου Γερασίμου και το αγαπημένο εκκλησιαστικό άσμα του Μακαριστού Δεσπότη μας Γεράσιμου Φωκά «Φως ιλαρό» ..

Είχε πάει σχεδόν χαράματα που η παρέα αποχαιρετίστηκε και ευχαριστώντας τους οικοδεσπότες , έληξε η βεγγέρα.. Οπως βλέπετε καιρός ήταν!

Άλλη μια βραδιά που μόνο ο Παύλος και η Αννέτ ξέρουν να προσφέρουν στους φίλους τους. Απολαύσαμε μια παραδοσιακή επτανησιακή βεγγέρα του 15Αυγουστου με καντάδες , πειράγματα και εκλεκτό φαγητό!

Και του χρόνου με υγεία!

(Ελένη Δ. Χιόνη-kefaloniapress.gr)

Πηγή

Back To Top