skip to Main Content
An

«Στόχος μου η προσφορά στον τόπο μας»

Κοινή θέση όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην αγορά είναι ότι τα χρόνια που ολόκληρη η ελληνική οικονομία έχει επηρεαστεί από την κρίση, είναι τα πιο δύσκολα για τη χώρα. Το εισόδημα των πολιτών έχει μειωθεί δραματικά και αυτό έχει αντίκτυπο στην εμπορική δραστηριότητα, καθώς λόγω έλλειψης κατανάλωσης ακολουθούν πτωτική πορεία και οι τζίροι των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σε αυτή την ζοφερή εποχή που αναζητείται ελπίδα για το αύριο, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη η ανάληψη δράσης από φορείς και επαγγελματίες που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία των νησιών μας και να δούμε επιτέλους την πολυπόθητη ανάπτυξη. Ένας φορέας που θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος των ανθρώπων της αγοράς, είναι το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ. Η αλήθεια είναι ότι απαιτείται η ανανέωση του και ο επανακαθορισμός της πορείας του, καθώς οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και είναι υποχρεωτικό να στηριχθούν αποτελεσματικότερα οι συνάδελφοι έμποροι και επαγγελματίες. Το Επιμελητήριο μας πρέπει επιτέλους να αποκτήσει την ταυτότητα του φορέα που έχει και τη διάθεση και την τεχνογνωσία να κάνει τη διαφορά. Αρκεί να βρίσκονται στο «τιμόνι» άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να του χαράξουν νέα πορεία και να του προσδώσουν κύρος και αποτελεσματικότητα. Δηλαδή χρειάζεται μία νέα αρχή. Και αυτή είναι σε θέση να τη δώσει ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο». Δεν είναι εποχή για λόγια αλλά για πράξεις. Συζητώντας με τον επικεφαλής του συνδυασμού Σπύρο Γασπαρινάτο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι υποχρέωση όλων όσων μπορούν να προσφέρουν, να εργαστούν για την ουσιαστική επανεκκίνηση του Επιμελητηρίου μας. Οφείλουμε να δώσουμε μία νέα δυναμική, να αφήσουμε πίσω λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και με πνεύμα ενότητας να χαράξουμε μία νέα αναπτυξιακή στρατηγική που θα δώσει το δικαίωμα στον επιχειρηματία και επαγγελματία των νησιών μας να αισθανθεί ότι έχει πλέον ένα πολύτιμο σύμμαχο στο πλευρό του.

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, δεν είναι η πρώτη φορά που θα διαθέσω τις δυνάμεις μου στον αγώνα για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας. Μετά τις σπουδές μου στην Αθήνα, επέστρεψα στα πάτρια εδάφη και παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα στο εμπορικό πεδίο από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, αποφάσισα να συμμετάσχω στα κοινά, με μοναδικό στόχο την προσφορά στην οικονομία του πανέμορφου νησιού μας. Έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.ΒΕ.Κ.Ι και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Αργοστολίου (Η ΚΡΑΝΗ), καταβάλλοντας συνεχείς προσπάθειες για την στήριξη των εμπόρων του τόπου μας. Η επαγγελματική μου ενασχόληση στον χώρο της εμπορίας υποδημάτων με καταστήματα και στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι, με έχει κάνει γνώστη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος αλλά και των προοπτικών που υπάρχουν και που με τις κατάλληλες ενέργειες, μπορούν να φέρουν έναν αέρα ανάπτυξης και ευημερίας. Ο έμπορος, ο επαγγελματίας, ο απλός πολίτης των νησιών μας έχει δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Ζούμε σε έναν από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας. Στο χέρι μας είναι να τον καταστήσουμε οικονομικά ισχυρότερο. Η στόχευση μας πρέπει να είναι συγκεκριμένη, με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας αλλά κυρίως τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία.

  • Είναι υποχρεωτικό να αποκτήσουμε περισσότερο παρεμβατικό λόγο, προκειμένου να διεκδικήσουμε αναπτυξιακά κονδύλια που θα βοηθήσουν σε επενδυτικές προσπάθειες.
  • Χρειάζεται να εστιάσουμε στην εξωστρέφεια και στην προώθηση των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων, στηρίζοντας παράλληλα τις απαραίτητες συνέργειες, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά. Οι καιροί έχουν αλλάξει και οι μεμονωμένες προσπάθειες δεν έχουν πια την αποτελεσματικότητα που απαιτείται.
  • Καθοριστικός στόχος του συνδυασμού μας είναι η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στα μέλη μας, μέσω επιμορφωτικών προγραμμάτων, ώστε να καταστήσουμε την τοπική οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική.
  • Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και δημιουργία ακόμα περισσοτέρων υγιών επιχειρηματικών προσπαθειών.
  • Προστασία και ενίσχυση του τουρισμού μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κατακτήσει μία ηγετική θέση και οφείλουμε όλοι με συντονισμένες ενέργειες να τη διατηρήσουμε και να την βελτιώσουμε.
  • Προωθητικές ενέργειες της εμπορικής δραστηριότητας στα νησιά μας, ώστε να στηριχθούν έμπρακτα οι συνάδελφοι. Η αγορά μας έχει όλες τις δυνατότητες να καλύψει κάθε ανάγκη κατοίκου και επισκέπτη και οφείλουμε όλοι να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.

Φίλοι και συνάδελφοι, οι εκλογές που διενεργούνται στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου, από τις 09.00 – 19.00, είναι η ευκαιρία μας να χαράξουμε μία νέα πορεία που θα δώσει όραμα και ελπίδα σε όλους μας.

Απαιτείται η συμμετοχή μας, για να μην αφήσουμε το μέλλον μας στα χέρια κανενός άλλου. Δεν έχουμε δικαίωμα στην αδράνεια. Προς ενημέρωση σας, στο Αργοστόλι οι εκλογές θα γίνουν στο κτίριο του ΕΒΕΚΙ στη λεωφ. Βεργωτή 131. Ο ψηφοφόρος θα πρέπει να βάλει ένα (1) έως τρεις (3) σταυρούς (+) στο τμήμα που ανήκει, δηλαδή Εμπορικό, Μεταποίηση ή Υπηρεσίες.

Φέτος θα έχουμε και κάλπη στην Ιθάκη. Για ημέρα, ώρα και τόπο θα σας ενημερώσω αργότερα.

Τα τμήματα του Επιμελητηρίου είναι 3

– Εμπορικό με 6 εκπροσώπους

– Υπηρεσίες με 13 εκπροσώπους

– Μεταποίηση με 2 εκπροσώπους

Είναι προς το συμφέρον όλων μας να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία. Κάνοντας αγορές από τα καταστήματα των νησιών μας, δεν υποστηρίζεται μόνον ο έμπορος αλλά συνολικά ο τόπος μας. Και πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ενημέρωση, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6936765596 και 26710-26530. Γιατί σκοπεύω να είμαι δίπλα σας και μετά τις εκλογές. Όλοι μαζί για ένα ισχυρό «Νέο Επιμελητήριο».

Με τιμή

Παναγής Έρτσος

Υποψήφιος Εμπορικού Τμήματος

Για το ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

 

Back To Top