skip to Main Content
…. στόχος τους ίσως: ¨η ανοΗσία της αγέλης¨ ….

…. στόχος τους ίσως: ¨η ανοΗσία της αγέλης¨ ….

Τώρα που τα σύννεφα της αναμενόμενης καταιγίδας απειλητικά σκιάζουν και το λιγοστό γαλάζιο της ελπίδας … τώρα που τα ¨πανηγυρικά¨ και επαναλαμβανόμενα δελτία τύπου, δια συζητήσεις επί συζητήσεων, απεδείχθη ότι αποτελούσαν μόνον λόγια … τώρα επιχειρούν να μετακυλήσουν τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ευθύνες των στην ατομική ευθύνη του Πολίτη

Και δεν αμφισβητώ την προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς … αυτό που δεν δέχομαι είναι να γίνεται άλλοθι των θεσμικά υπευθύνων για να αποποιούνται των ευθυνών τους ….

Η αντιφατικότητα και η ανακολουθία των μέτρων που λαμβάνονται και η έλλειψη υπευθυνότητας της Ηγεσίας (λχ με την μη στελέχωση των νοσοκομειακών δομών κλπ) είναι γεγονότα που συνέτειναν τα μέγιστα στο πρόβλημα … .

Και τώραγια να ξεχασθούν οι ευθύνες τωνγια να ξεχασθεί ότι ήτο ψεύτικες οι υποσχέσεις των, πρόθυμα ¨κατηγορούν¨ τον κάθε Επιστήμονα, τον κάθε Πολίτη ….  

Διαβεβαίωναν ότι θα θωρακισθούν οι νοσοκομειακές δομές …. πλην όμως αυτοί ως υπεύθυνοι ΟΥΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ, παραβιάζοντας ούτω ασυστόλως και τας υποσχέσεις των …  

Ουδείς δύναται να αγνοήσει ότι δεν μερίμνησε η πολιτική ηγεσία για την θωράκιση του υγειονομικού συστήματος …

Ήξεραν διαρκούσης της πανδημίας να ψηφισθεί ο Πτωχευτικός Νόμος, που δεν προστατεύει ουσιαστικά τον οφειλέτη …

Και βρήκαν το χρόνο, διαρκούσης της πανδημίας, να προετοιμάσουν προς ψήφιση ένα αντεργατικό νομοσχέδιο ….

Βρήκαν και το χρόνο να ψηφίζουν ή/και να εφαρμόζουν Νόμους που ταλαιπωρούν τον Πολίτη [όπως λχ με την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών, που μάλιστα ενώ προσφάτως η Ηγεσία αναγνώρισε τη σωρεία λαθών που περιέχουν, δεν τους ανακαλεί, απλά παρέχει στον Πολίτη, νέες υποσχέσεις] ….

Ομως δεν βρήκαν το χρόνο να ασχοληθούν με τον τομέα της Υγείας … ίσως τελικά και να μην ήθελαν, αποβλέποντας ίσως στην εντέλει ιδιωτικοποίηση αυτού του νευραλγικού δια την Κοινωνία τομέα.

Και νυν ανερυθρίαστα κατηγορούν όλους τους άλλους … για να σε πείσουν ότι τάχα μόνον αυτοί δεν φταίνε …

Και ενώ ουδείς γνωρίζει αν θα επέλθει η ανοσία της αγέλης. φοβούμαι ότι τινές αυτών επιδιώκουν να προκαλέσουν την ¨ανοΗσία της αγέλης¨ … ήτοι την έλλειψη νοημοσύνης …

Ελπίζω και εύχομαι να επέλθει η ¨ανοσία της αγέλης¨ …. όχι όμως η ¨ανοΗσία της αγέλης¨ …

Ταπεινά

Γεράσιμος Βασ. Θεοδωράτος

Πηγή

Back To Top