skip to Main Content
Συνεδρίαση Δ.Σ. Αργοστολίου “δια ζώσης” …

Συνεδρίαση Δ.Σ. Αργοστολίου “δια ζώσης” ….απογοήτευση!!

Η πρώτη συνεδρίαση «δια ζώσης» μετά από πολύ καιρό. Δεν άφησε βέβαια τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως η εξέλιξη, έστω και με λίγες παρουσίες ήταν εντυπωσιακή. Λαϊκή Συσπείρωση και Νίκος Ανουσάκης τα ….έδωσαν όλα. Η «πρώτη» της παράταξης του Νικόλα εντυπωσίασε. Αν έμενε στην ουσία των θεμάτων και δεν κραύγαζε όπως κάνει συνήθως θα έπαιρνε τις καλύτερες εντυπώσεις. Καλή η παρουσία του Αλ. Παντελειού με τους συνεργάτες του. Όσο για τη ΛΑ.ΣΥ άλλη μια φορά τους …..φούρκισε όλους με όσα λέει. Ιδιαίτερα με το ψήφισμα για τον Θεοδωράκη, το οποίο δεν πρόκειται για ψήφισμα αλλά για …….πραγματεία.

Πρωταγωνίστησαν δυο θέματα: Παραβατικότητα και για την έγκριση επενδυτικού δανείου για να γίνουν διάφορα έργα.

Έρχεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ διευθετείται το θέμα της πρώην «ΚΕΔΗΚΕ» (ακόμα;) και επιτέλους δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Μουσείου με τα έργα του Σκλάβου. Όσο για την επιχορήγηση του Μουσείου από το Δήμο με 200.000 ας το ξανασκεφτεί ο Δήμαρχος. Τι σημασία έχει αν έχει εισητήριο για την είσοδο.

Το Θεατρικό Εργαστήρι «τσίμπησε» επιχορήγηση 2000 ευρώ. Σε καλή μεριά. Εξάλλου μας ενθουσίασε με την τελευταία παράσταση του, με το έργο «Μαύρα Αυγά». Μόνο ο Σπ. Σαμούρης αρνήθηκε να δώσει θετική ψήφο.

Με την παραβατικότητα, μεγάλο το πρόβλημα. Ακούστηκαν φοβερά πράγματα. Ο κ. Βαρδαραμάτος αναφέρθηκε στην κακοποίηση του παιδιού του από Ρομά, αλλά το παράδοξο της υπόθεσης ήταν ότι σώθηκε…..από Ρομά. Υπάρχουν πολλές συμμορίες που κυκλοφορούν μέσα στο Αργοστόλι και τις αποδίδουν στους Ρομά. Κυκλοφορούν στην Πλατεία και στην οδό Ριζοσπαστών. Δεν είναι έτσι όμως. Μόνο μια οικογένεια καταγγέλλουν ότι προέρχονται οι συγκεκριμένοι ταραξίες. Υπάρχουν τα μηχανάκια με τις εξατμίσεις, η ηχορύπανση. Κι άλλα πολλά που ακούστηκαν και  δημιούργησαν άσχημο κλίμα.  Νομίζω ότι χθες «ακούμπησαν» λίγο το πρόβλημα της παραβατικότητας. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να ξανασυζητήσουν, όχι όμως στο Δημ. Συμβούλιο. Ας δημιουργήσουν μια επιτροπή απ’ όλες τις παρατάξεις για να βρεθεί κάποια λύση. Είναι δύσκολο πρόβλημα.

Για  την έγκριση επενδυτικού δανείου, «σφάχτηκαν» κυριολεκτικά. ΛΑ.ΣΥ και Ανουσάκης πρωταγωνίστησαν. Είπε ο Γ. Τσιλιμιδός, ότι αυτή τη διαδικασία την ακολουθούν όλοι οι δήμοι στην Ελλάδα. Είναι μια διαδικασία που αφορά τις δανειοδοτήσεις και ακολουθείτε απ’ όλους τους Δήμους, ακόμα και από τον Δήμο της Πάτρας.  Επίτηδες το είπε για την ΛΑ.ΣΥ η οποία …..τσίμπησε όπως ήτο φυσικό και έγινε το ……έλα να δεις.

Ο Νίκος Ανουσάκης τα έδωσε όλα στην άρνηση του για το δάνειο. Όλοι είναι υπέρ των έργων αλλά δάνεια μόνο από τις δημόσιες επενδύσεις, ζήτησε ο Γιάννης Κουρούκλης. Ο Αλ. Παρίσης και ο Αγ. Κωνσταντάκης το ….έβαλαν στα πόδια, (άλλη μια φορά).  Μόνο ο Διον. Λυκούδης με τηλεδιάσκεψη ψήφισε υπέρ.

Ομολογώ ότι δεν ενθουσιάστηκα με την πρώτη «δια ζώσης» όμως υπήρχαν θέματα που έκαιγαν κυριολεκτικά. Ο Πρόεδρος έφθασε στο σημείο να βγάλει μια …..επουράνια κραυγή για να τους συνετίσει.  Στο τέλος και αφού ψηφίστηκε το θέμα με το δάνειο, φουρκισμένος σηκώθηκε κι έφυγε χωρίς να συζητηθεί το τελευταίο θέμα.

Απουσίες πολλές, ούτε και με την τηλεδιάσκεψη δεν συμμετείχαν. (Με την τηλεδιάσκεψη υποτίθεται ότι συμμετείχαν αυτοί που δεν έχουν κάνει εμβόλιο).  Δεν γνωρίζω αν θα ξαναγίνει συνεδρίαση «δια ζώσης», οι εντυπώσεις δεν ήταν καλές για πολλούς. Η πλειοψηφία συμμετείχε η μείζονα αντιπολίτευση πάλι  ήταν εκτός.

(Το κείμενο αυτό γράφτηκε με πολύ άγχος. Λυπάμαι αν ξέχασα κάτι, γι αυτό δείτε το video, του inkefalonia. Λίγο καθυστερημένα “μπήκε” λόγω ήχου)

Σπύρος Αλεβιζόπουλος


Πηγή

Back To Top