skip to Main Content
ASTINOMIA NIXTA

Συνελήφθησαν οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεφαλονιάς -Τι αναφέρει η Αστυνομία

Στη σύλληψη δύο ατόμων φερόμενων ως δράστες του ξυλοδαρμού του Θεόδωρου Καλογερόπουλου προχώρησαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ μεταξύ των οποίων ήταν και άνδρες της ΟΠΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ελάχιστο χρόνο συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία που τους οδήγησαν στη σύλληψη των υπόπτων στον Πόρο, όπου προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε πλοίο και να εγκαταλείψουν το νησί. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες.

Μένει τώρα να αποκαλυφθούν τα κίνητρα που οδήγησαν στην κατάπτυστη πράξη βίας προκειμένου να συλληφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

Για την ταχύτητα στη δράση του τμήματος ασφαλείας Αργοστολίου έστειλε συγχαρητήρια επιστολή η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Aπό την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αναφέρονται τα εξής:

Η ένωση μας συγχαίρει τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάς  και συγκεκριμένα το τμήμα ασφαλείας Αργοστολίου και την  ΟΠΚΕ , που με συντονισμένες υπηρεσιακές ενέργειες σήμερα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφεραν  να εξακριβώσουν τους δράστες  ενός πρωτόγνωρου περιστατικού που έλαβε χώρα στο Αργοστόλι  και αφορά επίθεση και  σωματική βλάβη στον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κεφαλονιάς κατά την ώρα της εργασίας του. Για άλλη μια φορά η τοπική αστυνομία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων εδραιώνοντας το αίσθημα ασφαλείας της τοπικής κοινωνίας.

Αργοστόλι 15/05/2019.
Ο πρόεδρος
Γρηγορόπουλος Κων/νος.

Ο Γεν.Γραμματέας
Πασχάκης Δημήτριος.

Εξάλλου σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν,  κατά την αυτόφωρη διαδικασία, δύο (2) άτομα, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, στην Κεφαλονιά

Συνελήφθησαν, χθες (15.05.2019), το μεσημέρι, στον Πόρο Κεφαλληνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και με την συνδρομή προσωπικού του Λιμενικού Σταθμού Πόρου, ένας 29χρονος ημεδαπός και ένας ακόμη 28χρονος αλλοδαπός, για την πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος 55χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου του Δήμου Κεφαλληνίας.

Ως προς το ιστορικό του περιστατικού, χθες το πρωί, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν, έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα, τον 55χρονο υπάλληλο του Δήμου Κεφαλληνίας στον εργασιακό του χώρο, προξενώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ακολούθησε εκτεταμένη αστυνομική κινητοποίηση των δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας και ανάλυση των στοιχείων του τρόπου δράσης των δύο δραστών,  με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν  άμεσα, στον χώρο του Λιμένα Πόρου, με την συνδρομή του προσωπικού του αντίστοιχου Λιμενικού Σταθμού.

Ειδικότερα οι δύο δράστες εντοπίστηκαν σε ι.χ.ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου ημεδαπού και στην κατοχή τους, σε έρευνα που ακολούθησε,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, δύο κινητά τηλέφωνα και μια φούτερ μπλούζα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και κατά περίπτωση της παράνομης οπλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Πηγή άρθρου: ekefalonia.gr

Back To Top