skip to Main Content
ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΟΔΕ: Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας, η δεύτερη φύση της Νέας Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΟΔΕ: Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας, η δεύτερη φύση της Νέας Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΟΔΕ: Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας, η δεύτερη φύση της Νέας Δημοκρατίας

Είναι όψιμη η αγωνία της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το Κράτος Δικαίου και την «κοινωνία δικαίου» την οποία οφείλουν να εξηγήσουν κοινωνιολογικά και πολιτικά πως την εννοούν, γιατί το μόνο που έχει καταφέρει η ΝΔ μετά από έναν και μισό χρόνο διακυβέρνησης είναι ο διχασμός και η οικονομική εξαθλίωση της κοινωνίας και ένας «πόλεμος όλων εναντίων όλων».

Ακόμα και «επιφανή» στελέχη της στην Κεφαλονιά αρθρογραφούν στον τοπικό τύπο επαναφέροντας το ερώτημα του 1963, «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο». Η μόνη «επιτυχημένη» πολιτική της παρέμβαση στο Κράτος Δικαίου και στην κοινωνία δικαίου μέχρι σήμερα είναι «η αστυνομία παντού» του κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Αστυνομία στους δρόμους, αστυνομία στα χιόνια, αστυνομία στα πανεπιστήμια, αναμένουμε αστυνομία και στα νοσοκομεία για να επιλυθούν προφανώς  τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει στη Δημόσια Υγεία κι ιδιαίτερα στα δικά μας Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για τα οποία η τοπική ΝΟΔΕ δεν ξέρει τίποτα.

Όσο για τα φαινόμενα βίας  και κακοποίησης  που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φάνηκε ξεκάθαρα η  αρχική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που ήταν το κουκούλωμα και η συγκάλυψη ενός ακόμα δικού τους ανθρώπου που εμπλέκεται  σε παιδοφιλία. Γεγονός που ενορχηστρώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και υλοποιήθηκε από την υπουργό πολιτισμού και που αν πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης  έγινε αναγκαστικά λόγω μήνυσης που κατατέθηκε και δεν έχει παραγραφεί.

Τα φαινόμενα εξουσιαστικής  βίας  στα οποία αναφέρεται η ΝΟΔΕ  που αποτελούν  δεύτερη φύση της Νέας Δημοκρατίας, τα βλέπει στην καθημερινότητα της η Ελληνική κοινωνία. Τελευταίο της κατόρθωμα η αδικαιολόγητη βία εναντίων της ακαδημαϊκής κοινότητας που αντιδράει στην αστυνομία εντός των πανεπιστημιακών σχολών.

Ο κ. Μητσοτάκης,  ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, απέλυσε 1200 πανεπιστημιακούς φύλακες(seciuriti) που ήταν υπό την εποπτεία των Διοικήσεων των Πανεπιστήμιων, ως μη αναγκαίους και τώρα προσλαμβάνει 1200 αστυνομικούς που υπάγονται στο υπουργείο του κ. Χρυσοχοϊδη και που θα δρουν πέρα και έξω από τον έλεγχο των Διοικήσεων των Πανεπιστήμιων, ενώ ταυτόχρονα:

-μειώνει κατά 7% την χρηματοδότηση των Πανεπιστήμιων,

-εξισώνει τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων των Κολλεγίων με αυτά των Δημόσιων Πανεπιστημίων,

-νομοθετεί την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, στα μέσα(!) μιας εξαιρετικά προβληματικής σχολικής χρονιάς, πετώντας έξω από τα Δημόσια Πανεπιστήμια 20.000 και πλέον μαθητές (με 10.000 μόρια φοιτητής δεν γίνεσαι, με 10.000 ευρώ γίνεσαι!!).

Όσο για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αλλά και όλου του σκεπτόμενου κόσμου απέναντι στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα και στα έντεκα εγκλήματα του, πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι το 1996 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζητούσε απ’ τη Βουλή των Ελλήνων την αποφυλάκιση των χουντικών και βασανιστών που ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατο δεκάδων αγωνιστών, για ανθρωπιστικούς λόγους. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το αίτημα πολλών (τότε) κυβερνήσεων για την αποφυλάκιση του υπαρχηγού του Χίτλερ ο οποίος είχε επιβιώσει από τη δίκη της Νυρεμβέργης, του Ρούντολφ Ες. Ακριβώς το ίδιο ζητούσε απ’ την ίδια Ολομέλεια και ο τότε πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Εγκληματικό επίσης θα είναι να γίνει και η Ελλάδα σαν την Τουρκία του Ερντογάν με νεκρό απεργό πείνας ή να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας σε Ευρωπαϊκό έδαφος από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Απαραίτητη είναι η κοινωνική ευαισθησία και αναγκαίες οι πολιτικές αρχές αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ούτε φιλολογικά, ούτε αλά καρτ, την ίδια ώρα που του κ. Χρυσοχοίδη του διέφυγε μέσα από τα χέρια  ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και τόσους μήνες μετά… ακόμα αγνοείται η τύχη του.

Αργοστόλι 3 Μαρτίου 2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Πηγή

Back To Top