skip to Main Content
Θόδωρος Γαλιατσάτος: Παρέμβαση για το χθεσινό περιστατικό στο Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου

Θόδωρος Γαλιατσάτος: Παρέμβαση για το χθεσινό περιστατικό στο Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου

Θόδωρος Γαλιατσάτος: Παρέμβαση για το χθεσινό περιστατικό στο Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου

Το χθεσινό περιστατικό , όπου χρειάστηκαν 72 ολόκληρα λεπτά για να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε περιστατικό πολίτη μέσα στο κτίριο των δικαστηρίων στο Αργοστόλι, επαναφέρει με δραματικό τρόπο το μεγάλο έλλειμμα του στόλου των ενεργών ασθενοφόρων στα Ιόνια Νησιά.
Έλλειμμα που έγινε ευρέως ορατό όταν λίγους μήνες πίσω ο Στράτος Ταγκατίδης άφηνε την τελευταία του πνοή στην μέση του δρόμου στην πόλη της Κέρκυρας , περιμένοντας το ασθενοφόρο.
Ευτυχώς , ο συμπολίτης μας αυτός στο Αργοστόλι απέφυγε τα χειρότερα.
Όταν όμως για μια απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου απαιτούνται 72 λεπτά , γιατί όπως δηλώθηκε αυτό ήταν το μοναδικό σε κανονική λειτουργία ασθενοφόρο που ήδη επιχειρούσε σε άλλο σημείο, δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
Το πρόβλημα:
Στις αρχές του 2017 η Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ έφερε 6 ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ στα νησιά μας. Από τις αρχές του 2019 που η Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ χρηματοδότησε μέσω ΕΣΠΑ την αγορά 9 ασθενοφόρων ουδέν έπραξαν μέχρι πρότινος η διοίκηση του ΕΚΑΒ και η ΠΙΝ/Κράτσα ώστε τα ασθενοφόρα αυτά να αποκτηθούν. Η εξαγγελία για διπλασιασμό των προς απόκτηση ασθενοφόρων από 9 σε 18 , δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι ,υπό κανονικές συνθήκες, το πρώτο από αυτά θα παραδοθεί στο τέλος του 2023.
Οι ευθύνες:
Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΕΚΑΒ , Περιφερειακή Αρχή Κράτσα είναι συνυπεύθυνοι για την ένδεια του στόλου των ασθενοφόρων στα Ιόνια Νησιά. Αδιαφόρησαν προκλητικά και δεν φαίνεται να συγκινούνται από τα αλλεπάλληλα περιστατικά πού ζωές συνανθρώπων χάνονται η τίθενται σε μεγάλο κίνδυνο.
Πρόταση:
Μέχρι η χρηματοδότηση της ΠΙΝ να λάβει σάρκα και οστά , απαιτείται ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του στόλου των ενεργών ασθενοφόρων σε κάθε νησί σύμφωνα και με τις θέσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους. Η υποχρέωση ανήκει στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο , όπως και η ανάληψη του σχετικού κόστους.
Για την Κέρκυρα ειδικά, πλήρης λειτουργία των τομέων του ΕΚΑΒ σε βορρά και νότο καθώς και ολοχρονική παρουσία της διασωστικής μοτοσυκλέτας.

Πηγή

Back To Top