skip to Main Content
Θόδωρος Vs Ροδής για τις εκδηλώσεις με τη Ferrari!

Θόδωρος vs Ροδής για τις εκδηλώσεις με τη Ferrari!

Ρ. Κράτσα

Eπερώτηση κατέθεσε ο τ. περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος «Η άρνηση της ΠΙΝ να προβληθεί ο τόπος μας μέσω του club ferrari» προς κ. Περιφερειάρχη. Η επερώτση αναφέρει:

Η Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ, με σκοπό τη δημιουργία νέων πρωτότυπων δράσεων, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μας και την αύξηση του ποιοτικού τουρισμού, την προβολή του νησιού ειδικότερα στην Ιταλία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, είχε έλθει σε επαφή με τον μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές Club ιδιοκτητών αυτοκινήτων FERRARI της Ιταλίας, το «Passione Rossa» (περισσότεροι από 91.300 ακόλουθοι στο Facebook και 6.000 στο Instagram) το οποίο επισκέφθηκε το 2018 και 2019 και την Κέρκυρα με 40 πολυτελή αυτοκίνητα FERRARI απ’ όλη την Ιταλία.

Ο πρόεδρος του FERRARI Club «Passione Rossa», κ.Fabio Barone, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο καθότι είναι κάτοχος τριών παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας (Guinness World Speed Records) και το 2004 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με το Βραβείο υψηλής κοινωνικής αξιοσύνης.

Οι εκδηλώσεις αυτές (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού) που λειτουργούσαν ως “γέφυρα” ανάμεσα της Κέρκυρας και της Ιταλίας, είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ΜΜΕ όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ενώ ήταν αρκετοί οι δημοσιογράφοι από ΜΜΕ κυρίως της Ιταλίας που είχαν καλύψει τις εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζουμε εν συντομία:

  • Τις ζωντανές μεταδώσεις που είχαν γίνει από το “ΕΨΙΛΟΝ TV”, “COSMOTE TV”, «ΕΡΤ», «ΑΝΤΕΝΝΑ», «ΑLPHA» και «SKY».
  • Τα επανειλημμένα άρθρα από την «Καθημερινή», «Έθνος», «Πρώτο Θέμα», «Τα Νέα», «Το Βήμα», «Ναυτεμπορική» κλπ (τα αποσπάσματα των δημοσιευμάτων είναι στην κατοχή μας για πλήρη ενημέρωση σας αν το επιθυμείτε).
  • Την προβολή που πραγματοποιήθηκε ετησίως στο επίσημο διαδικτυακό blog του ΕΟΤ.

Από τις άνω εκδηλώσεις (όπως ήταν αναμενόμενο) διαπιστώθηκε τεράστια συμμετοχή του κοινού το οποίο έδωσε ώθηση στις τοπικές αγορές (ειδικότερα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν πλησίον των σημείων όπου ήταν σταθμευμένα τα αυτοκίνητα, παρουσίασαν σημαντική αύξηση της πελατείας τους κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των εκδηλώσεων).

Όλα τα βίντεο των εκδηλώσεων που προβλήθηκαν από ιδιώτες και από το  Club στο YouTube και στo μέσo κοινωνικής δικτύωσης “FACEBOOK”, είχαν περισσότερες από 305.000 προβολές, γεγονός απ’ το οποίο εύλογα συνάγεται ότι ποτέ για μια παρόμοια εκδήλωση (πολιτιστική ή αθλητική) δεν παρουσιάστηκε τόση τεράστια δημοσιότητα και ενδιαφέρον από τον κόσμο και από τα ΜΜΕ.

Εμείς ως Περιφερική Αρχή αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, στηρίξαμε ενεργά τις εκδηλώσεις, και το 2019 είχαμε προτείνει στους διοργανωτές να διεξαχθούν και σε άλλα νησιά του Ιονίου με αφετηρία την Κέρκυρα.

Από τότε που έχετε αναλάβει εσείς ως νέα Περιφερειακή Αρχή γιατί έχετε σταματήσει αυτή την πρότυπη δράση η οποία είχε αναμφίβολα σαφή οφέλη για την καινοτόμο τουριστική προβολή της Κέρκυρας;

Φέτος (όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ) το FERRARI Club «Passione Rossa» προσκλήθηκε από το Δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής όπου παραβρέθηκε 4 ημέρες εκεί και προκάλεσε το ενδιαφέρον των περισσότερων ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας.

Για την ΑΝΑΣΑ:
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

Πηγή

Back To Top