skip to Main Content
Τι αναφέρει ο «Ημερήσιος» για τη νέα παράταξη του Νίκου Ανουσάκη

Τι αναφέρει ο «Ημερήσιος» για τη νέα παράταξη του Νίκου Ανουσάκη

Τι αναφέρει ο «Ημερήσιος» για τη νέα παράταξη του Νίκου Ανουσάκη

«Ανένδοτο αγώνα» κατά του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου, κήρυξε χθες ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής νέας Δημοτικής Παράταξης Νίκος Ανουσάκης, παρά την  τυπική συμμετοχή του στην Παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» του Αλέξανδρου Παρίση. 

Ο κ. Ανουσάκης παρουσιάζοντας τη νέα Παράταξη σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Μουίκης», ακριβώς στη μέση της τρέχουσας 4ετίας (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα τοπικά πολιτικά χρονικά), τόνισε ότι ο εκκολαπτόμενος Συνδυασμός θα έχει ως σύνθημα το «Δήμος Αργοστολίου παρόν και μέλλον» και θα αποτελείται από πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας που «πονάνε τον τόπο τους» και θέλουνε η Κεφαλονιά να πάει μπροστά.

Ακόμη ο κ. Ανουσάκης:

Ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της νέας Παράταξης τάσσονται κατά της υπερσυγκέντρωσης πολιτικής και οικονομικής ισχύος σε ένα άτομο όπως συμβαίνει με το σύστημα του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Υπογράμμισε ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η νέα Παράταξη θα είναι ο κύριος αντίπαλος της νυν Δημοτικής Αρχής, την οποία πιστεύει ότι, παρά τις δυσκολίες, θα την κερδίσει στην εκλογική μάχη.

Ανέφερε ότι δίνει ένα πρώτο στίγμα των συνεργατών της νέας Παράταξης, τα οποία θα πλαισιωθούν συν τω χρόνω και με άλλους συνεργάτες, με τους οποίους υπάρχουν επαφές και συνεννοήσεις.

Αποσαφήνισε ότι η νέα Παράταξη είναι μεν μετεξέλιξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», με την έννοια ότι κανείς από τα στελέχη δεν αρνείται το παρελθόν του, καθώς όλοι είναι υπερήφανοι για το έργο που συνετελέσθη, πλην όμως πλέον δημιουργείται κάτι καινούργιο, ενδεχόμενα λάθη και ατέλειες του παρελθόντος θα διορθωθούν, ενώ παράλληλα τη νέα Πράταξη συναποτελούν και τελείως καινούργια πρόσωπα, καθώς αυτή είναι αποτέλεσμα συνδυασμού πείρας, δυναμισμού και φρεσκάδας. «Δεν θέλουμε να κληρονομήσουμε τον Παρίση», δήλωσε ο Νίκος Ανουσάκης, «αλλά φτιάχνουμε κάτι νέο και διαφορετικό, χωρίς να αρνούμαστε τη διαδρομή μας, που μας έφτασε ως εδώ».

Διευκρίνησε ότι όσον αφορά την τρέχουσα Αυτοδιοικητική περίοδο, τόσο ο ίδιος όσο και ο δ.σ. Νίκος Παπαδάτος, θα παραμείνουν τυπικά στην «Ισχυρή Κεφαλονιά», καθώς είναι κρίσιμο να μετέχουν στις Επιτροπές και τα Όργανα του Δήμου για να μπορούν να ελέγχουν την Παράταξη Μιχαλάτου, όμως αυτό είναι καθαρά γραφειοκρατικό ζήτημα, οπότε σε πολιτικό επίπεδο θα χαράζουν τη δική τους γραμμή, όπως αυτή θα προκύπτει σε συννενόηση με τα στελέχη της νέας Παράταξης.


Σούπερ έκπληξη η συμμετοχή της «Σιδηράς Κυρίας» Αθηνάς Αυγουστάτου


Τα πρώτα στελέχη της νέας Παράταξης ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Ανουσάκης, με την έκπληξη της βραδιάς να είναι η συμμετοχή της «Σιδηράς Κυρίας» Αθηνάς Αυγουστάτου.

Ανακοινώθηκαν επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου Νίκος Παπαδάτος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αντώνης Κατσιγιάννης, ο πρώην λιμενάρχης Γιώργος Καλιτσουνάκης, ο πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μάκης Παπαναστασάτος, ο δημοσιογράφος και πρ. υποψήφιος δήμαρχος Λειβαθούς Ματθαίος Κακούρης, ο δικηγόρος Αθηνών Σπύρος Ράνος, ο πρόεδρος της Τοπικής ΝΔ Αργοστολίου Σπύρος Μελλισσαράτος, η δικηγόρος Πέρυ Ξυδιά, ο πρώην δ.σ. Κεφαλονιάς Αντώνης Γεωργόπουλος, ο ασφαλιστής Ανδρέας Κρεμμύδας, ο επαγγελματίας Γιάννης Βασιλόπουλος, ο πρώην δημοσιογράφος Μιλτιάδης Γεωργάτος κ.ά.

Στην συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου Αλέξης Μοσχονάς (τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου), καθώς, όπως δήλωσε ο Νίκος Ανουσάκης, ο «Μητροπολιτικός Δήμος Αργοστολίου πρέπει να συνεργάζεται με τους Δήμους όλης της Κεφαλονιάς και να αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης του νησιού μας».

Tέλος, ο κ. Ανουσάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στον εορτάζοντα τ. Κεφαλληνιάρχη  και επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» Αλέξανδρο Παρίση.

Πηγή

Back To Top