skip to Main Content
Τι είναι η Τουριστική Σύμπραξη που υλοποιείται στο νησί μας;  Τι αναφέρουν οι αρμόδιοι φορείς [ηχητικό]

Τι είναι η Τουριστική Σύμπραξη που υλοποιείται στο νησί μας; -Τι αναφέρουν οι αρμόδιοι φορείς [ηχητικό]

Τι είναι η Τουριστική Σύμπραξη που υλοποιείται στο νησί μας; -Τι αναφέρουν οι αρμόδιοι φορείς [ηχητικό]

Συνέντευξη αναφορικά με την Τουριστική Σύμπραξη που υλοποιείται στο νησί μας παραχώρησαν στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy εκπρόσωποι των φορέων που πρωταγωνιστούν σε αυτή την πολλά υποσχόμενη προσπάθεια.

Ο λόγος για την Μαρίνα Βεργωτή από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, ο Χρήστος Καμπανός Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Μιλώντας για την Σύμπραξη που βρίσκεται σε εξέλιξη η κα Βεργωτή τόνισε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τα νησιά μας, καθότι σε αυτή συμμετέχουν όλοι οι δήμοι των νησιών μας, φορείς όπως το Επιμελητήριο και η Ένωση Ξενοδόχων, καθώς και μεγάλες εταιρείες όπως η Fraport, η Aegean και η Marketing Greece.

Να σημειωθεί ότι τα νησιά μας είναι ένας από τους ελάχιστους προορισμούς στη χώρα μας με τέτοια Σύμπραξη φορέων, η οποία θα προσφέρει τόσο καλύτερη συνεργασία όσο και περισσότερους οικονομικούς πόρους για την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος.

Αναφορικά με την φετινή σεζόν τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς η τουριστική κίνηση φαίνεται πως θα είναι εφάμιλλη αν όχι μεγαλύτερη από την περσινή.
Υπάρχει επικοινωνία με αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αποκτήσουμε περισσότερες απευθείας πτήσεις, καθώς και να ανακτήσουμε αυτές που διεκόπησαν.

Ένα από τα προβλήματα που παραμένει, όπως τόνισε τόσο ο κ. Καμπανός, όσο και ο κ. Τιμοθεάτος είναι αυτό της εύρεσης προσωπικού. Υπάρχουν επιχειρήσεις που είτε θα ανοίξουν με μειωμένο ωράριο, είτε δεν θα ανοίξουν λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Δυστυχώς, προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχουν ληφθεί ακόμα μέτρα για την ουσιαστική επίλυσή του.

Η παρουσίαση της Τουριστικής Σύμπραξης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Πηγή

Back To Top