skip to Main Content
Το Ε.Κ.Φ.Ε

Το Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο Athens Science Festival [εικόνες]

Το Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο Athens Science Festival [εικόνες]

Εργαστηριακο Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Στις εκδηλώσεις του Athens Science Festival, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχαν η υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Μαγουλά Αναστασία- Ελένη με την δασκάλα του 4ου Δημοτικού Αργοστολίου Τραυλού Χρυσή το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2024, παρουσιάζοντας τα έργα της τρισδιάστατης σχεδίασης που δημιούργησαν μαθητές από 3 σχολεία της Κεφαλονιάς και το Ε.Κ.Φ.Ε. στα πλαίσια του προγράμματος Mystique: « Εξιχνιάζοντας τα μυστήρια των σεισμών μέσω ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού ταξιδιού» χρηματοδοτούμενο από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

Το Ε.Κ.Φ.Ε. παρουσίασε σε τρισδιάστατα μοντέλα τα ρήγματα της Κεφαλονιάς και τα σχολεία που συμμετείχαν με τα έργα τους ήταν: 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου με υπεύθυνη δασκάλα την Τραυλού Χρυσή και το έργο των μαθητών ήταν «Σπίτι για σεισμούς», 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου «Ιωσήφ Μομφεράτος» με υπεύθυνους καθηγητές τον Τσελέντη Διονύσιο και Σιέμπο Αντώνη με τα έργα «Τριδιάστατοι χάρτες της Κεφαλονιάς & Ιθάκης» και Γυμνάσιο Πάστρας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σολομωνίδου Ευμορφία με «Τρισδιάστατα μοντέλα κίνησης των τεκτονικών πλακών». Τα έργα των μαθητών τράβηξαν το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια του κοινού προξενώντας το θαυμασμό των άλλων συμμετεχόντων στην εκδήλωση και εκπροσωπώντας άξια το νησί μας.

Τα έργα των μαθητών τράβηξαν το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια του κοινού προξενώντας το θαυμασμό των άλλων συμμετεχόντων στην εκδήλωση και εκπροσωπώντας άξια το νησί μας.

Πηγή

Back To Top