skip to Main Content
Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Η κυβέρνηση πίσω από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την «καραμέλα» της ατομικής ευθύνης, κρύβει τις δικές της τεράστιες ευθύνες.

Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση επιμένει να μετακυλύει τις τεράστιες ευθύνες της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τις ευθύνες της για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας στο λαό, παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του. Μετατρέπει σήμερα το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

H απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή των αδειών όλου του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων μονάδων είναι κυνική ομολογία της τραγικής υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και απόδειξη ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το μέτρο της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς, θέλει να διχάσει το λαό για να κρύψει την εγκληματική της πολιτική.

Την ίδια στιγμή που όλο το καλοκαίρι τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν κυριολεκτικά κουρέλι για να συνεχίσει το τουριστικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο απρόσκοπτα την κερδοφορία του, στα νησιά μας η κατάσταση στην υγεία θυμίζει βαρέλι δίχως πάτο. Η Παθολογική κλινική του Αργοστολίου βρίσκεται επί της ουσίας ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟ, αφού ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ μόνιμος ιατρός της βρίσκεται πλέον σε αναστολή. Η λογική των αποσπάσεων και των μετακινήσεων για να καλυφθεί το αχανές κενό έχει χρεοκοπήσει εδώ και καιρό, καθώς υπάρχουν νοσηλευόμενοι ασθενείς που βλέπουν γιατρό μετά από 24 και πλέον ώρες νοσηλείας. Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ μόνιμη αναισθησιολόγος κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας, εξουθενωμένη, μην αντέχοντας άλλο τους εξοντωτικούς ρυθμούς. Η πτέρυγα covid σχεδόν γεμάτη νοσηλεύει ακόμα και διασωληνωμένους ασθενείς. Κυβέρνηση-ΥΠΕ-διοίκηση απαντάνε με μετακινήσεις που νεκρώνουν άλλες κρίσιμες υπηρεσίες υγείας και κάλεσμα σε διαγωνισμό για πλήρωση θέσης με… μπλοκάκι!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού με το νόμο για τον “υποχρεωτικό εμβολιασμό” έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει την ουσιαστική, επιστημονική ενημέρωση για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της Υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων.
ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ! Δεν δεχόμαστε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη ειδικά των συναδέλφων μας υγειονομικών και εκπαιδευτικών.
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του καθολικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω τα απαράδεκτα μέτρα των απολύσεων και των αναστολών από την εργασία και την άδεια των υγειονομικών με πρόσχημα την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Είναι απαράδεκτο να αξιοποιείται ο εμβολιασμός ως μέσο εκβιασμού!

Η κυβέρνηση να εφαρμόσει εδώ και τώρα την «υποχρεωτικότητα» στα εξής:

Στην άμεση λειτουργία ΜΕΘ εδώ και τώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου!
Στην Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα δύο νοσοκομεία του νησιού της Κεφαλονιάς και σε όλα τα Κέντρα Υγείας Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Ενίσχυση όλων των Κέντρων με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργούν και σαν εμβολιαστικά κέντρα.
Στην Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής με βάση και τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Στην επαναλειτουργία ΑΜΕΣΑ του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στην εφαρμογή μέτρων προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
Στην άμεση υλοποίηση μέτρων για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν αποφασιστικά μέτρα προστασίας. Να πρωτοστατήσουν ταυτόχρονα στην ενημέρωση για να προστατευτεί η υγεία του εργαζόμενου λαού..

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΝΚ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9/9/2021 10.00-13.00 ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Πηγή

Back To Top