skip to Main Content
Το Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου για τις δράσεις “Τα Ιαματικά Φυτά από τον Ιπποκράτη στο Σήμερα”

Το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου για τις δράσεις “Τα Ιαματικά Φυτά από τον Ιπποκράτη στο Σήμερα”

Το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου για τις δράσεις “Τα Ιαματικά Φυτά από τον Ιπποκράτη στο Σήμερα”

Το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου και η Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία Hippocrates for Life συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία δράσεις με τον τίτλο “Τα Ιαματικά Φυτά από τον Ιπποκράτη στο Σήμερα”.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου με ημερίδα και ομιλίες-παρουσιάσεις της Καθηγήτριας του Τμήματος Φαρμακογνωσίας του ΕΚΠΑ κα. Ελένης Σκαλτσά, του Επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Κρήτης κ. Γρηγορίου Τσουκαλά και της Δρ. Βιολογίας κ. Ειρήνης Βαλλιανάτου.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε Έκθεση Έργων Τέχνης από την μεγάλη συλλογή της Hippocrates for Life, εμπνευσμένη από φυτά στα οποία αναφέρθηκαν ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης. Θαυμάσαμε έργα των: Ηλία Αηδονίδη, Αλεξάνδρας Αμπάτη, Κατερίνας Ασλανίδου, Δήμητρας Γούναρη, Κορνήλιου Γραμμένου, Μιχάλη Δουκουμετζάκη, Μαριλένας Ζαμπούρα, Ευαγγελίας Ιωάννου-Σιώμου, Θάνου Κλωνάρη, Λίας Μπλιούμη, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, Λίνας Πηγαδιώτη, Μαριάννας Οάντα, Βασίλη Σολιδάκη και Αλέκου Φασιανού. Η Έκθεση ολοκληρώθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου.

Την Κυριακή, 8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε βοτανολογική περιήγηση στα παλιά Βαλσαμάτα και στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς. Την Δευτέρα και Τρίτη 9 και 10 Μαΐου, υλοποιήθηκαν στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς από την κ. Ειρήνη Βαλλιανάτου και την κ. Ειρήνη Κόντου εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές,ειδικά σχεδιασμένα από την Ηippocrates for Life.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον αντιδήμαρχο κύριο Γιώργο Τσιλιμιδό για την παραχώρηση της αίθουσας “Αντίοχος Ευαγγελάτος” του θεάτρου “Κέφαλος”, το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ για την βοήθεια που μας προσέφερε καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης και φυσικά τον κόσμο και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν τις δράσεις αυτές με τη συμμετοχή τους και μας ενθάρρυναν για νέα εγχειρήματα.

Πηγή

Back To Top