skip to Main Content
121αα1

Το πρόβλημα του PARKING στο Αργοστόλι στο βωμό των εκλογικών σκοπιμοτήτων

Οι πρωτεύουσες όλων των νησιών της Ελλάδας αντιμετωπίζουν κατά τους μήνες της τουριστικής αιχμής πρόβλημα στις θέσεις στάθμευσης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται τα αυτοκίνητα από τους τουρίστες, αυξάνεται όμως και η χρήση των αυτοκινήτων από τους ντόπιους προκειμένου να ανταποκριθούν στους αυξημένους ρυθμούς εργασίας, όπως πχ. τα φορτηγά τροφοδοσίας καταστημάτων κλπ.

Στο Αργοστόλι, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα καθυστερήσεων στη διέλευση, μιας και η κυριότερη για να μην πω η μοναδική είσοδος της πόλης είναι από τον Κούταβο –γήπεδο Αργοστολίου.

Ας σημειωθεί, ότι τα τελευταία τρία χρόνια στο νησί μας παρατηρείται αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας με συνέπεια να είναι ραγδαία η αύξηση των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τους ρυθμούς της κίνησης αλλά και τις θέσεις στάθμευσης.

Φέτος, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο αφού το έργο αποκατάστασης της παραλίας έχει στερήσει προσωρινά δεκάδες θέσεις στάθμευσης.

Το ερώτημα είναι:

Έπρεπε ή όχι να γίνει το έργο αποκατάστασης στο Λιμάνι;

Έπρεπε ή όχι να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο λιμάνι, ικανό να δέχεται σκάφη αναψυχής και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου;

Προφανώς η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Μπορούσε όμως αυτό να γίνει σε μια νύχτα ώστε να μην μας επιβαρύνει στην καθημερινότητά μας;

Η απάντηση είναι προφανώς ΟΧΙ.

Εάν μπαίναμε στη λογική της στείρας αντιπαράθεσης θα συγκρίναμε τα έργα της πλατείας, της Παναγή Βαλλιάνου, της Ριζοσπαστών, της 21ης Μαΐου, την επίβλεψη των οποίων έχει ο Δήμος και αυτά έγιναν στην ώρα τους με αυτό της Παραλίας που την ευθύνη έχει το ΥΠΟΜΕΔΙ, άρα το κεντρικό κράτος, και είναι αυτό το έργο που φαίνεται να αργεί και να δημιουργεί το πρόβλημα στάθμευσης.

Όμως, προσεγγίζοντας ψύχραιμα και αντικειμενικά το θέμα λέμε όχι στη στείρα αντιπαράθεση· λέμε ναι στο έργο και πιέζουμε αυτό το έργο να τελειώσει το συντομότερο.

Αυτή είναι η δική μας προσέγγιση.

Τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πράγματι υπαρκτό πρόβλημα;

Η απάντηση είναι διττή.

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό πρέπει να δούμε ΤΙ ΚΑΝΕΙ η Δημοτική Αρχή και ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ η αντιπολίτευση.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν, για τη μόνιμη λύση του προβλήματος ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη δημιουργία υπόγειου PARKING 300 θέσεων, στο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου, 40 μέτρα από την Κεντρική Πλατεία, πήρε δε τη σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για δε την προσωρινή επίλυση του προβλήματος δημιουργεί PARKING 300 θέσεων, σε χώρο 3.000 τμ μέσα στο κεντρικό λιμάνι του Αργοστολίου, 50 μέτρα από την  είσοδο του Πεζόδρομου της 21ηςΜαΐου, απόφαση που ήδη πάρθηκε από το Λιμενικό Ταμείο και θα δημιουργηθεί άμεσα στις 30-05!

Αυτές είναι οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και εσείς κρίνετε εάν είναι σωστές ή όχι.

Τι προτείνει η αντιπολίτευση;

Όσον αφορά στη δημιουργία υπογείου PARKING κινήθηκε μεταξύ της θέσης ότι «δεν μπορεί να γίνει» για να φθάσει στη θέση ότι «θα αργήσει».

Η στείρα και άγονη αντιπολιτευτική ατμόσφαιρα κυριάρχησε και εδώ!

Όσον αφορά στην προσωρινή λύση της δημιουργίας PARKING στο λιμάνι, που είναι ΑΜΕΣΗ και θα ανακουφίσει τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας, τσιμουδιά!

Ψέλλισε ο Μιχαλάτος ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος της Ναυτικής Σχολής!

Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε θέσεις στάθμευσης σε κεντρικό σημείο αναφοράς, κοντά στην Πλατεία και την ανακαινισμένη παραλία και ο Μιχαλάτος προτείνει την άκρη της πόλης.

Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε μια Δημοτική Αρχή που οραματίζεται, σχεδιάζει, εφαρμόζει, βρίσκει λύσεις, και μια αντιπολιτευτική παράταξη – Μιχαλάτος που προτείνει ως άμεσες λύσεις τη μελέτη! και τη Ναυτική Σχολή!

Το Αργοστόλι λέει ΝΑΙ και στη δημιουργία μόνιμης λύσης με υπόγειο PARKING πάνω από την κεντρική Πλατεία, λέει ΝΑΙ και στην προσωρινή λύση του Λιμανιού που θα αποσυμφορήσει άμεσα την Πόλη!

Παναγής Φωκάς

Πηγή άρθρου: ekefalonia.gr

Back To Top