skip to Main Content
Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ο Νόμος του Μέρφυ!..

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ο Νόμος του Μέρφυ!..

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ο Νόμος του Μέρφυ!..

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

Πυκνώνουν καθημερινά οι έντονες ανησυχίες και οι προβληματισμοί τοπικών στελεχών της Ν.Δ. σχετικά με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο Νομό μας.

Ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Λυκούδης, κρούει συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου, ότι «το ψηφοδέλτιο της τοπικής Ν.Δ. δεν έχει τη δυναμική που θα έπρεπε» (απέναντι στους επελαύνοντες Νικ. Φαραντούρη και Σπ. Γαλιατσάτο), αλλά μάλλον απευθύνεται εις ώτα μη ακουόντων!

Στο «ίδιο μήκος κύματος» με τον Λυκούδη και η Πολιτευτής της Ν.Δ. Βικτώρια Αλεξανδράτου, η οποία με την ευθύτητα που την διακρίνει, δεν δίστασε να κάνει λόγο για «πολιτικούς του χθες», αναφερόμενη προφανώς στα του κόμματός της κ.λπ. κ.λπ.!

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί και σε τοπικούς πολιτικούς παράγοντες που κινούνται στο χώρο της Ν.Δ. το ότι καθυστερεί η επίσημη ανακοίνωση του «μπλε» ψηφοδελτίου στο Νομό μας και μάλιστα τη στιγμή που τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος πανελλαδικά σημειώνουν ραγδαία πτώση, ειδικά μετά τη τραγωδία των Τεμπών.

Ομως –πέρα όλων αυτών – υπάρχει και ο Νόμος του Μέρφυ:

Οταν είναι να πάει κάτι στραβά, θα πάει!..

Σημειωτέον, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει επίσημα τους υποψηφίους του κόμματός του για Κεφαλονιά – Ιθάκη και ήδη οι Νικόλας Φαραντούρης, Σπύρος Γαλιατσάτος και Διονυσία Πολλάτου με σύνθημα «Ανατροπή παντού», «οργώνουν» εδώ και καιρό τα δύο νησιά μας αναλύοντας τις θέσεις του κόμματός τους πάνω στα τοπικά αλλά και τα γενικότερα προβλήματα.

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ:

˜

Κι αυτό λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο!
Κι αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο!

Η εντεκάδα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο πρόσφατο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι:

Ολθμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Μπιέλ, Κανός, Φορτούνης, Μπακαμπού.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Αραούχο.
Καταλάβατε; Αν δεν καταλάβατε, κάντε ότι καταλάβατε, για να μην καταλάβουν οι άλλοι ότι δεν καταλάβατε!
˜

Μάκης Παπαναστασάτος – δικηγόρος: «Πάνω από 70 χιλ ευρώ έχει δώσει σε ηλεκτρολόγο από τη Λειβαθώ ο Θεόφιλος. Και τι είναι την σήμερον ημέραν 70.000 ευρώ; Γιατί τόση φασαρία για …πενταροδεκάρες κ. Παπαναστασάτε; Ασχολήσου με κάτι πιο σοβαρό!

˜

100 χρόνια άλυτο το κυπριακό ζήτημα και θα το λύσει τώρα ο Χριστοδουλίδης! Μα ο ίδιος δεν ήταν δέκα χρόνια υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επί Αναστασιάδη; Τι έκανε προς αυτή την κατεύθυνση όλο αυτό το καιρό ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κύπρου; Μία τρύπα στο νερό!

˜ Ο αείμνηστος και αθυρόστομος Ανδρέας Λασκαράτος, όταν η Εκκλησία τον αφόρισε, είπε το αμίμητο:
«Δεν αφορίζετε και τις σόλες των παπουτσιών μου για να μην λιώσουν ποτέ;»
Τότε ένα ζευγάρι παπούτσια ήταν μεγάλη υπόθεση!..
˜

Τα νέα μυστήρια της Κεφαλονιάς: Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου, αλλά κανένας δεν έχει πτυχίο Οικονομικών!
1. ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ 2. ΣΠΑΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 3. ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 4. ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 5. ΜΙΝΕΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 6. ΜΑΤΙΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 7. ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Παρακαλώ για το δικό σας σχόλιο. Διότι εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά!

˜ Ο Σταϊκούρας αναφερόμενος στη νέα διεθνή χρηματο-οικονομική κρίση με Credit Suisse και Silicon Valley:
«Οι ελληνικές τράπεζες θα αντέξουν στη κρίση» κ.λπ. κ.λπ. Τα ίδια μας όμως μας έλεγε και το 2009 ο Γιώργος Αλογοσκούφης, με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομίας στη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή Αλογοσκούφης διαβεβαίωνε τότε τη Βουλή ότι «Η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη κ.λπ. κ.λπ» Και μετά από λίγο επήλθε η θύελλα, η πτώχευση, τα Μνημόνια κ.ο.κ.….

˜Οταν ξαναρχίσουν τα δρομολόγια με τα τραίνα όλος ο κόσμος θα πηγαίνει σε βαγόνια από τη μέση και πίσω! Τα μπροστινά βαγόνια θα είναι άδεια! Και αυτό είναι απολύτως λογικό μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στα Τέμπη…

˜ Κακά μαντάτα: μείωση κατά 30% οι φετινές πτήσεις από Γερμανία στη Κεφαλονιά. Εγώ σας τα έγραφα αυτά πρόσφατα. Οτι υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση στας Ευρώπας και στην Αγγλία και αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει αρνητικά το φετινό τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας γενικότερα. Αλλά εσείς …πέρα βρέχει. Ακούτε τον Κικίλια που ευλογάει τα γένια του!..
˜

Είδατε; 0 Γάλλος Πρόεδρος Μανώλης Μακρόν «πέρασε» το τόσο σημαντικό συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο με διάταγμα (!!!). «Στα τέτοια του» η Βουλή και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες! Μιλάμε για φοβερό μάθημα Δημοκρατίας! Ρε ούστ!
˜

Κλείνω με μια αραβική παροιμά:

Ένας στρατός προβάτων με αρχηγό ένα λιοντάρι, θα νικήσει έναν στρατό λιονταριών με αρχηγό ένα πρόβατο

Πηγή

Back To Top