Το travelgirl.gr θυμάται το ταξίδι του στο νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη
Γυρίζω το χρόνο πίσω και θυμάμαι ένα ταξίδι το οποίο έχει χαραχτεί στην καρδιά και στο μυαλό μου. Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο νησί είναι μυθικό και αθάνατο. Πριν από περίπου 6 χρόνια σε διακοπές με σκάφος, είχαμε μείνει 2 μέρες στην καταπράσινη Ιθάκη με τις πανέμορφες παραλίες που ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω. Το νησί του Οδυσσέα κάθε χρόνο προσελκύει επισκέπτες απ΄ολον τον κόσμο και όσοι φεύγουν έχουν μία θλίψη στα μάτια τους.
Ο Οδυσσέας το μετέτρεψε σε σύμβολο, έμπνευση, καταφύγιο, με τη βοήθεια της μούσας των ποιητών, όπως του Καβάφη. Το μαγευτικό Κιόνι, η μεσαιωνική Ανωγή με τα «μενίρ», και η Εξωγή με τις «πυραμίδες» της το κάνουν να είναι ένα νησί που θα προσελκύσει όσους αναζητούν τη δική τους «Ιθάκη»
Η Iθάκη για πρώτη φορά κατοικήθηκε τη Nεολιθική Eποχή ενώ παρότι έχουν γίνει πολλές έρευνες με την πάροδο των χρόνων, η ομηρική Ιθάκη δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Ωστόσο οι ανασκαφές έφεραν στο φως περισσότερους από τριάντα αρχαιολογικούς τόπους. Αυτό που όλοι περιμένουμε είναι να αποκαλυφθεί το παλάτι του Οδυσσέα.
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γράφει για την Ιθάκη
Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να’ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις…Η ομηρική Ιθάκη ενέπνευσε στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη ένα από τα συγκλονιστικότερα ποιήματα όλων των εποχών που γράφτηκε το 1910.
Το οδοιπορικό μου στο νησί του Οδυσσέα
Αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ και ανυπομονώ να το ξαναδώ από κοντά είναι το Κιόνι. Κατά την είσοδό μας με το σκάφος στον κλειστό όρμο, αυτό που βλέπεις δεν περιγράφεται με λέξεις. Μπροστά σου με εναλλαγές χρωμάτων εμφανίζεται ένας αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός όπου χαρακτηριστικό του είναι τα πέτρινα σπίτια με τα πολύχρωμα λουλούδια, τα μικρά καφέ που απολαμβάνεις το ρόφημά σου και φυσικά το ολόφρεσκο ψαράκι σου σε ένα από τα ταβερνάκια.
Η βίλα Σκίνος που έμειναν stars του Χόλιγουντ
Στην παραλία Σκίνος, η ομώνυμη βίλα έχει γίνει πλέον αξιοθέατο μιας και εδώ έχουν μείνει μεγάλα ονόματα της διεθνούς σόου μπιζ όπως η Μαντόνα, οι Beach Boys, το καστ του μιούζικαλ Mama Mia ενώ παλαιότερα ήταν αγαπημένο μέρος του Ωνάση και της Τζάκι Ο. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το νησάκι του Σωτήρα, το Λαζαρέτο, με τη μικρή εκκλησία του 17ου αιώνα και το κτήριο του 1817, που υπήρξε λοιμοκαθαρτήριο.
Μονή Καθαρών
Ένας θρησκευτικός φάρος, το μοναστήρι της Παναγιάς της Καθαριώτισσας, πολιούχου της Ιθάκης, στέκει στο Ομηρικό όρος Νήριτος, στο ομορφότερο σημείο του νησιού, από το 1696 και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα του νησιού. Στις 7 Σεπτεμβρίου μάλιστα έχει και πανηγύρι.Το σίγουρο είναι ότι στην Ιθάκη θα ξαναγυρίσω. Είναι από τα νησιά που με αντιπροσωπεύουν σε ένα μεγάλο ποσοστό. Μπορείς να κάνεις ποιοτικές και ήρεμες διακοπές. Θα ταξιδέψεις πίσω στην ιστορία και θα παρασυρθείς από τις μυρωδιές και τα χρώματα του νησιού…



