skip to Main Content
An 130

To «Zero Star Hotel» του Βασίλη Κεκάτου είναι μια από τις 15 νικήτριες ταινίες του Sundance Ignite!

Θανάσης Πατσαβός

Μια ελληνική ταινία ανακηρύχθηκε μια από τις 15 καλύτερες ανάμεσα στις 357 συμμετοχές του διεθνούς διαγωνισμού.

e07cda46ce984d87c5ace8f9a6eecbdc

Πριν από λίγους μήνες, το Project 1324 και το Sundance Institute ένωσαν τις δυνάμεις τους οργανώνοντας έναν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους και αναζητώντας φρέσκες δημιουργικές φωνές σε μια νέα γενιά κινηματογραφιστών.

Εθεσαν, λοιπόν, το ερώτημα “What’s Next?”, στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν σκηνοθέτες ηλικίας 18 έως 24 ετών, δημιουργώντας μια μικρού μήκους ταινία διάρκειας 1 έως 8 λεπτών.

Διαβάστε ακόμη: Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Ανάδρομος» του Βασίλη Κεκάτου

Zero Star Hotel 607

Το αποτέλεσμα αυτής της κινηματογραφικής πρόκλησης ήταν 357 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, από τις οποίες επιλέχθηκαν οι 15 καλύτερες ταινίες, με τους δημιουργούς τους να γίνονται μέλη του Sundance Ignite, κερδίζοντας μεταξύ άλλων ένα ταξίδι στο Φεστιβάλ του Σάντανς του 2017.

Ανάμεσα στις 15 ταινίες που κέρδισαν τη διάκριση, βρίσκουμε και μία ελληνική, το «Zero Star Hotel» του Βασίλη Κεκάτου, το οποίο ήρθε μάλιστα δεύτερο στην ψηφοφορία των θεατών. Διόλου τυχαία, καθώς ο Ελληνας σκηνοθέτης είχε δώσει ήδη αρκετές υποσχέσεις με την προηγούμενη ταινία του, «Ανάδρομος», στο περσινό Φεστιβάλ Δράμας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το φιλμ εδώ, ενώ όλες οι νικήτριες ταινίες, καθώς και οι υπόλοιπες συμμετοχές είναι διαθέσιμες στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού.

http://flix.gr/

Back To Top