Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τη Chevron

Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου η απόφαση για την αποδοχή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος που υπέβαλε η αμερικανική Chevron.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης («Νότια της Κρήτης 1» και «Νότια της Κρήτης 2»).
Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν των θετικών εισηγήσεων της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ).
Θα ακολουθήσουν νέες Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες θα προσδιοριστούν οι ακριβείς συντεταγμένες και η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.
«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της για μία Ελλάδα ενεργειακά ασφαλή, επενδυτικά ελκυστική και γεωστρατηγικά ισχυρή», τονίζει το ΥΠΕΝ.



![Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το SAMILAND 2026 στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σάμης [εικόνες]](https://anexarttitosblog.gr/wp-content/uploads/2026/08/oloklirothike-me-epitychia-to-samiland-2026-stis-treis-dimotikes-enotites-tou-dimou-samis-eikones.jpg)