skip to Main Content
Ζάκυνθος: Έρχεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου

Ζάκυνθος: Έρχεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου

Ζάκυνθος: Έρχεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου

Κανονικά θα γίνει φέτος, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ι.Μ. Ζακύνθου η λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη, μετά από δύο καλοκαίρια που η επιδημιολογική εικόνα δεν το επέτρεπε.

Μάλιστα φέτος αναμένεται να επισκεφθεί τη Ζάκυνθο για τον εορτασμό, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2022 η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα :

Την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η Κάθοδος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Ἀλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό.

Αμέσως μετά θα ψαλεί Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό, στη δε συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός.

Την Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία.
Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί Πατριαρχική θεία Λειτουργία.
Τό απόγευμα, ώρα 7.30, θα γίνει η Λιτάνευση του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, ώρα 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, καλούνται να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη.

Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθου, οι Φιλαρμονικές Κατασταρίου και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων καί Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών.

Παρακαλούνται, ο κ. Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να φροντίσουν για τον σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμανιού. Επίσης ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής και ο κ. Λιμενάρχης για την τήρηση της τάξεως.

Συστήνεται η χρήση μάσκας εντός και εκτός του Ναού για τους προσκυνητές και τους παρευρισκόμενους.

Πηγή: imerazante.gr

Πηγή

Back To Top