skip to Main Content
Xrimata Spatali Aftodioikisi 620×320

Από πού ξεκινάει η μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο – 23 εκατ. το κόστος των 3.900 επαναπροσλήψεων

Με την μεταφορά μέσω της μίνι κινητικότητας, των καθαριστριών σε άλλα υπουργεία όπου λήγουν οι συμβάσεις με εταιρείες καθαρισμού, τη φύλαξη των κτηρίων από αστυνομικούς και όχι από εταιρείες σεκιούριτι, την περικοπή κονδυλίων δημοσίων σχέσεων αλλά και τη μείωση στο ήμισυ του στόλου των πολυτελών κρατικών αυτοκινήτων, θα ξεκινήσει η μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο. Αυτό είπε, μιλώντας στον Αθήνα 984 ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο το κόστος των επαναπροσλήψεων των 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» που επρόκειτο να απομακρυνθούν από το Δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 33 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, καθώς 1.600 από αυτούς με βάση δικαστικές αποφάσεις μισθοδοτούνται ήδη από το Δημόσιο, κόστος που φτάνει τα 9 εκατ. ευρώ, η πραγματική δαπάνη των επαναπροσλήψεων, θα φτάσει στα 23 με 24 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός θα επιχειρήσει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους  να καλυφθεί από μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο ξεκινώντας από τους τομείς που προαναφέρθηκαν αλλά παραδέχθηκε ότι θα χρειαστεί και ένα τμήμα από τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2015 για την πρόσληψη 15.000 νέων υπαλλήλων. «Θα προσπαθήσουμε, όμως, να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα γιατί χρειαζόμαστε και νέο αίμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η διαδικασία της επαναπρρόσηψης θα γίνει σε πρώτη φάση μέσω μιας μίνι εθελοντικής κινητικότητας, δηλαδή, οι 3.900 υπάλληλοι θα κληθούν να επιλέξουν θέσεις αυξημένης ανάγκης από ένα πίνακα που θα δημοσιοποιήσει το υπουργείο με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου αλλά και το προφίλ των απολυμένων και των «διαθέσιμων». Όσοι δεν βρουν θέση μέσω αυτής της διαδικασίας, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, θα τοποθετηθούν στις αρχικές θέσεις τους.

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top