skip to Main Content
1

Μιχάλης Γάκης: Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σάμης

Αγαπητοί συμπολίτες,

προ δεκαετίας πήρα την απόφαση να εγκατασταθώ μόνιμα στην Κεφαλονιά  οραματιζόμενος μια καλύτερη ζωή για μένα   αλλά κυρίως για την οικογένειά μου.

Απαξιώνοντας επικρατούσες αξίες της εποχής μας όπως η  κοινωνική καταξίωση κυρίως μέσω του χρήματος  , επέλεξα συνειδητά  τα παιδιά μου να μεγαλώσουν απολαμβάνοντας στον μέγιστο βαθμό το φυσικό περιβάλλον, την ανάπτυξη στενών ανθρώπινων  φιλικών σχέσεων και δεσμών , την προσωπική τους πρόοδο με δεδομένη την τήρηση κανόνων και ηθικών αξιών των προγόνων  και του τόπου μας.

Με ισχυρή  πεποίθηση ότι η προσωπική ευτυχία επιτυγχάνεται μόνο παράλληλα με την κοινωνική, πάντα θεωρούσα ότι οποιαδήποτε μορφή εξουσίας δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσον για την κοινωνική πρόοδο και εξέλιξη.

 Ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζοντας κάθε ζήτημα πρώτα σαν δημότης και κάτοικος της Κεφαλονιάς και έπειτα σαν δημοτικός σύμβουλος, θεωρώντας  πρωταρχικό μου στόχο την δίκαιη και ίση αντιμετώπιση των συμπολιτών μου, την  στήριξη ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού μας ,όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, την αποφυγή κάθε είδους συναλλαγής ή εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας.

Στην θητεία μου ως πρόεδρος του ΟΚΑΠ και στην συνέχεια ως Αντιδήμαρχος  Πυλάρου πάλεψα με όλες τις δυνάμεις μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις πλέον αντίξοες συνθήκες με έλλειψη οικονομικών πόρων , υλικοτεχνικής υποδομής και ανθρώπινου δυναμικού.

Ήμουν από τους πρώτους που υποστήριξα σθεναρά και υπερψήφισα την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς σε λαικές συγκεντρώσεις και Δημοτικά Συμβούλια, θεωρώντας ότι η «αποκεντρωμένη» διοίκηση ,διαχείριση οικονομικών πόρων ,αντιμετώπιση της καθημερινότητας ,σχεδιασμός και εκτέλεση ζωτικών έργων στην περιοχή μας θα ήταν η λύση σε προβλήματα της παρούσας κατάστασης.

Ο λαός της Κεφαλονιάς έχει την τύχη να κατοικεί σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της γης και παρότι είναι κοινώς παραδεκτό ότι οι δημοτικές αρχές της τελευταίας εικοσαετίας σε πολλές περιπτώσεις στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων ,κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο τόπος πήγε μπροστά ,το τουριστικό προιόν σαφώς αναβαθμίστηκε με συνοδό την οικονομική ευμάρεια μεγάλου ποσοστού των κατοίκων  σε  ένα περιβάλλον πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Ήρθε η ώρα με τις κατάλληλες κινήσεις και ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις να γίνει το επόμενο βήμα που θα «απογειώσει» τον τόπο μας ,προσφέροντας στους μόνιμους κατοίκους την καθημερινότητα που τους αξίζει ,ιδρύοντας δομές που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων ,με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα νέα παιδιά ,στους ηλικιωμένους και τα  άτομα με αναπηρία ,αναπτύσσοντας παράλληλα  το τουριστικό προιόν με τρόπο που θα επιτρέψει στα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο μας αλλά θα δημιουργήσει και τις προυποθέσεις να αυξηθεί ο μόνιμος πληθυσμός κάτι που προσωπικά θεωρώ κλειδί στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η πρόοδος ωστόσο ενός τόπου εξαρτάται πρωταρχικά από την αλλαγή νοοτροπίας που στην περίπτωση της επιλογής και εκλογής των αντιπροσώπων του αφορά την  εξάλειψη της απόστασης δημοτών ,ψηφοφόρων και δημοτικής αρχής .

Οι δημότες οφείλουν να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους με λογική και σύνεση ,σεβασμό στις ηθικές αξίες, με  γνώμονα το κοινό συμφέρον .Η μέρα των εκλογών όπου οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο πρέπει να ακολουθείται από μια περίοδο κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας ,με κοινή πεποίθηση ότι  λαός και δημοτικοί άρχοντες έχουν έναν και μόνο κοινό στόχο ¨την συνολική κοινωνική ευημερία και πρόοδο». Οι μεν υπηρετούν τους δε και αντίστροφα, κάθε στιγμή σε κάθε δραστηριότητα.

Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας για την Δημαρχία Σάμης με μόνο σκοπό μου  το καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Τα επόμενα χρόνια είναι καθοριστικά και μόνο ενωμένοι ,αφοσιωμένοι στα όνειρά μας για τον τόπο μας ,πιστοί στις ηθικές αξίες με εντιμότητα ,θάρρος και αυταπάρνηση μπορούμε να επιτύχουμε αυτά που όλοι ονειρευόμαστε.

 Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωση του συνδυασμού μου.

Με απεριόριστη εκτίμηση σε όλους σας

Μιχάλης Γάκης

Back To Top