skip to Main Content
Frantzis

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Οι Περιφερειακές Εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου 2014, αποτελούν κομβικό σημείο στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας καθώς διεξάγονται στο μέσο μιας επώδυνης και πολυεπίπεδης κρίσης. Παράλληλα, οι Θεσμοί Απαξιώνονται, οι ανάγκες υπερσκελίζουν τις Αξίες και η Πολιτική Αλλοτριώνεται από πλειάδα αρτηριοσκληρωτικών προσεγγίσεων.

Πιστεύω ότι σαν Νέος Άνθρωπος δεν πρέπει να παραμένω μόνο επικριτικός για κάθε στραβό που έγινε ή γίνεται. Η γενιά μας, οφείλει να βγει μπροστά, να Παλέψει, να Συμμετέχει, να Αμφισβητήσει, να Οραματιστεί και να Σχεδιάσει το μέλλον  του τόπου.

Με τις παραπάνω σκέψεις, αποφάσισα να στρατευτώ με το ψηφοδέλτιο της Άντζελας Γκερέκου γιατί την εμπιστεύομαι, την γνωρίζω και είμαι πεπεισμένος ότι Θέλει, Ξέρει και Μπορεί να βοηθήσει τα Επτάνησα και την Κεφαλονιά μας ιδιαίτερα.

Αυτό που λείπει εμφανώς από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είναι η Συνοχή, η Αλληλεγγύη, η Αυτοπεποίθηση πως όλοι μαζί οι Επτανήσιοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!  Η Ένωσή μας είναι η δύναμή μας! Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ανθρώπους με Όραμα, Φαντασία, Μεράκι και όρεξη για δουλειά!

Δεδομένης της επαγγελματικής μου συνάφειας, είμαι αποφασισμένος να δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι του Πολιτισμού, έχοντας μια σαφή και καινοτόμα πρόταση. Η πρότασή μου εστιάζει στην αναγκαιότητα χάραξης μιας Εκσυγχρονισμένης Ενιαίας Πολιτιστικής Πολιτικής σε επίπεδο περιφέρειας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα σκοπών, μέσων και φορέων που στρατεύονται σε ένα κοινό πρόγραμμα που θα οργανώσει, θα ενισχύσει και θα διαδώσει το σύνολο των πολιτιστικών φαινομένων των Επτανήσων στην δεδομένη χρονική περίοδο που διανύουμε. Ως έννοια, η πολιτιστική πολιτική, δεν ταυτίζεται με την γενικευμένη και αφηρημένη έννοια πως «ο πολιτισμός είναι τα πάντα». Αποτελεί μια συγκεκριμένη διαδικασία στην βάση της οποίας θα δημιουργηθούν καθορισμένες δομές όπου τα ζωντανά κοινωνικά κύτταρα πολιτισμού θα αναπτύξουν την δράση και την δημιουργικότητά τους. Η αναγκαιότητα καθορισμού των δομών προκύπτει ούτως ή άλλως εξαιτίας της «αγοράς του πολιτισμού» (πολιτιστικά αγαθά: προϊόντα & υπηρεσίες) που έτσι κι αλλιώς ολοένα και διευρύνεται. Κάθε πολιτιστική πολιτική δεν ασκείται μέσα σε κοινωνικό κενό. Διαμορφώνεται από ένα σύμπλεγμα παραγόντων και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα πρέπει να φέρει στο τραπέζι όλους τους «συνομιλητές» (δημόσιους & ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς, καλλιτέχνες – δημιουργούς, ανθρώπους του πνεύματος, τα ΜΜΕ κλπ) με σκοπό:  την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αποτυπώσει την πολιτιστική ταυτότητα των Επτανήσων στον 21ο αιώνα. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να λάβουμε υπόψη τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού μας, αλλά παράλληλα και την ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό, την ανταγωνιστικότητα και  την ανάπτυξη του πολιτιστικού μας προϊόντος.

Με βάση την παραπάνω ιδεολογική πλατφόρμα θα χαράξουμε, για πρώτη φορά στην ιστορία της Κεφαλονιάς και των Επτανήσων, μια Ενιαία Σύγχρονη και Ανταγωνιστική Πολιτιστική Πολιτική.

Σας καλώ να στηρίξετε τον συνδυασμό «Μεγάλο Ιόνιο» στις ερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές με υποψήφια Περιφερειάρχη την Άντζελα Γκερέκου και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς – Ιθάκης τον Γιώργο Τσιλιμιδό. Στο συνδυασμό «Μεγάλο Ιόνιο», συνυπάρχουν αρμονικά οι Νέοι και οι Έμπειροι, πράγμα που σφυρηλατεί την Ορμητικότητα, την Αποφασιστικότητα και πάνω απ’ όλα την Αποτελεσματικότητα του ψηφοδελτίου.

 

Με εκτίμηση

Κώστας Φραντζής

 

Ο Κωνσταντίνος Φραντζής γεννήθηκε το 1987. Μεγάλωσε στην Κεφαλονιά και το 2005 αποφοίτησε απ’ το Λύκειο Κεραμειών. Στην συνέχεια σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως μουσικός (σαξόφωνο & κιθάρα) σε πληθώρα μουσικών συνόλων ενώ είναι τακτικό μέλος της νεοσύστατης «Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής» και της «Συμφωνικής Μαντολινάτας» της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές στο θέατρο Badminton και αλλού. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα της Κέρκυρας. Είναι ιδρυτικό στέλεχος της αυτόνομης ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας. Υπηρέτησε την οργάνωση ως Γραμματέας του Γραφείου Πόλης την περίοδο 2008-2009. Το 2009 εκλέχθηκε μέλος της Π/Ε Ιονίων Νήσων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διετέλεσε πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών για τρία συνεχόμενα έτη (2007-2010), ενώ την ίδια περίοδο συμμετείχε ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών στην Σύγκλητο και στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Back To Top