skip to Main Content
Nuohdwwuhu5c4c39b06d266

Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα βανάκια με τα ζώα συντροφιάς – Που εμπλέκονται Κεφαλονιά & Ζακυνθος

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο εντοπισμός 35 ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) από το λιμεναρχείο στην Πάτρα, χωρίς τα απαραίτητα έγραφα. Τα ζωάκια βρίσκονταν σε φορτίο με μίνι βαν και προωθούνταν στο εξωτερικό…

Άμεσα διατάχθηκε η κατάσχεση τουλάχιστον 35 σκύλων και γατιών, ενώ ξεκίνησε διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων τους μέσω του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

Πληροφορίες θέλουν τα σκυλιά και τις γάτες να είχαν τελικό προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, ενώ είχαν συγκεντρωθεί από την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Ανώνυμη καταγγελία για ζώο συντροφιάς το οποίο χάθηκε και ενδεχομένως να βρίσκεται στα μίνι βαν, έγινε και στο λιμάνι της Πάτρας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να κατασχεθούν τα ζώα, μέχρι να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους μέσω του αρμόδιου υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Φιλοζωικές οργανώσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένες για τον τελικό προορισμό και τη χρήση των ζώων συντροφιάς που συλλέγονται από την Ελλάδα, όπως επίσης και για την ευκολία με την οποία περνούν τα ελληνικά σύνορα και μεταφέρονται με βαν.

Οι εικόνες από το λιμάνι της Πάτρας

Πληροφορίες φιλοζωικών οργανώσεων, θέλουν μέσα σε μια πενταετία από την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά μόνο μέσω του λιμανιού της Κυλλήνης, να έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα τουλάχιστον 7.500 αδέσποτα σκυλιά και γάτες, με προορισμούς χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Πηγή: thebest.gr

Back To Top