skip to Main Content
1

Καλούνται από τον Εισαγγελέα οι πρώην δήμαρχοι Παλικής για το σκάνδαλο «Συκεών -Τυπάλδου»

Μεγάλη εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι από τον πρώην δήμου Παλικής οι οποίοι ευθύνονται για την απόκρυψη της κληρονομιάς του αείμνηστού Τυπάλδου υπέρ του πρώην δήμου Παλικής (πρόκειται για τις μετοχές στο περίφημο ξενοδοχείο Συκεών στο Ξυλόκαστρο).

Τα σκαλιά του δικαστηρίου πέρασαν σήμερα τόσο οι πρώην δήμαρχοι Παλικής (Βασίλης Ρουχωτάς, Νόπη Αλεξανδροπούλου κ.α.) όσο και πλήθος πρώην δημοτικών συμβούλων Παλικής. Οι εμπλεκόμενοι καλούνται να ξεκαθαρίσουν ποιος ήταν ο ρόλος τους όσον αφορά την απόκρυψη της κληρονομιάς Τυπάλδου και για ποιο λόγο το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο του πρώην δήμου Παλικής εξαφανίσθηκε κατά τη διαδικασία της απογραφής και της παράδοσης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην δήμου Παλικής στο μεγάλο δήμο Κεφαλονιάς.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι ο δήμος Κεφαλονιάς έχει αποδείξει με επίσημα έγγραφα ότι η συγκεκριμένη περιουσία αποκαλύφθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η οποία ανέδειξε το θέμα και κάλεσε το δήμο Κεφαλονιάς ως διάδοχο του πρώην δήμου Παλικής να προχωρήσει στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την εξασφάλιση των μετοχών του ξενοδοχείου «Συκεών», κάτι που για άγνωστους λόγους δεν είχε πράξει ο πρώην δήμος Παλικής.

Πηγή: www.portoni.gr

Back To Top