skip to Main Content
Άνοιγμα σχολείων: Αλαλούμ με την ώρα προσέλευσης των μαθητών τη Δευτέρα

Άνοιγμα σχολείων: Αλαλούμ με την ώρα προσέλευσης των μαθητών τη Δευτέρα

Άνοιγμα σχολείων: Αλαλούμ με την ώρα προσέλευσης των μαθητών τη Δευτέρα

Συνεχίζεται το μπέρδεμα με την ώρα προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας δεν είχε ανακοινώσει μέχρι την Παρασκευή την ώρα που πρέπει να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, με αποτέλεσμα κάθε σχολείο να αποφασίσει από μόνο του την ώρα προσέλευσης, ανά τάξη.

Με δεδομένο ότι είχε ανακοινωθεί πως ο αγιασμός θα γινόταν στις 11 το πρωί, οι περισσότεροι διευθυντές των σχολείων τοποθετούσαν την ώρα προσέλευσης μεταξύ 9.15 και 10.45. Χαρακτηριστικό είναι το email που έλαβαν γονείς γυμνασίου στην Αττική. Το σχολείο είχε ενημερώσει οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου να βρίσκονται στις τάξεις στις 9.15, της Α’ Γυμνασίου στις 9.45 και της Β’ Γυμνασίου στις 10.15.

Οι οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής έφεραν τα πάνω κάτω, καθώς σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο στις 8.15.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο, οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου. Για το θέμα ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία επέμεινε ότι τα σχολεία ξεκινάνε τη Δευτέρα το πρωί, ως είθισται κανονικά στις 8:15.

“Υπάρχει πρόβλεψη, όπως είχαμε εξαγγείλει εδώ και πολύ καιρό, την πρώτη μέρα σε ένα βαθμό να εστιάσουν οι εκπαιδευτικοί χωρίς να γίνει μάθημα, αλλά στη σημασία των μέτρων προστασίας και πρόληψης. Για αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν λάβει πολλές ενημερωτικές οδηγίες, άρα θα γίνει μια ενδελεχής ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά και κατά τα λοιπά θα ακολουθηθούν οι συνήθεις διαδικασίες διανομής βιβλίων, ωρολόγια προγράμματα, αγιασμός και δεν θα γίνει μάθημα εκείνη την ημέρα” ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η αλλαγή αυτή της τελευταίας στιγμής προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων. Οι διευθυντές των σχολείων έπρεπε να αλλάξουν τον προγραμματισμό και να ενημερώσουν εκ νέου τους γονείς, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν τροποποιήσει – τουλάχιστον ακόμα – τις αρχικές αποφάσεις για την ώρα προσέλευσης των μαθητών.

Για το θέμα υπήρξε αντίδραση και από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θόδωρο Τσούχλο, ο οποίος δήλωσε στον Realfm: “Την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ είχε κανονιστεί το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία, να γίνουν αγιασμοί και να υπάρχει ένας προγραμματισμός για την πρώτη ημέρα, η γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έστειλε οδηγία να εμφανιστούν όλα παιδιά από τις 8.15 το πρωί. Πρωτάκουστο δηλαδή. Έγινε ερώτηση στην υπουργό και η υπουργός κατ’ουσίαν κάλυψε τη γραμματέα. Δεν θα πάνε 8.15”.

“Έχω μιλήσει με πολλά σχολεία και οι διευθυντές θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχουν ορίσει. Είναι παράλογο, όταν έχουν σταλεί email στους γονείς , όταν έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά οι γονείς, όταν γνωρίζουν όλοι ότι το ένα τμήμα θα πάει στις 8.30, το άλλο στις 9.30… Συν ότι όπως ξέρετε οι ιερείς μέχρι κάποια ώρα θα βρίσκονται στις υπηρεσίες τους, γι’ αυτό οι αγιασμοί θα γίνουν μετά τις 11. Αυτά είναι πράγματα στη θεωρία, στην πράξη οι διευθυντές θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει εδώ και μέρες” πρόσθεσε.

Πηγή: enikos.gr

Πηγή

Back To Top