skip to Main Content
123

Άσχημο ξεκίνημα του δημάρχου Αργοστολίου στα Media

Ασχημο ξεκίνημα έκανε ο δήμαρχος Αργοστολίου στο χώρο των ΜΜΕ, καθώς, αντί να δώσει σε όλα τα Media την πρώτη του συνέντευξη, προτίμησε να τη δώσει …σε ΜΜΕ της επιρροής του και συγκεκριμένα στον ρ/σ «Cosmos 96,5».

Επειδή όμως ο αναγνώστης πρέπει να έχει «σφαιρική ενημέρωση» αναδημοσιεύουμε τι είπε ο δήμαρχος μέσα από μία ανάρτηση ενός άλλου ΜΜΕ …της επιρροής του, το σαϊτ inkefalonia.

Την πρώτη του συνέντευξή παραχώρησε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, μετά την πανηγυρική αθώωση των «28» για το χρεωστικό άνοιγμα του πρώην Δήμου Λειβαθούς.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου μιλώντας στον Ρ/Σ COSMOS 96,5 και την εκπομπή του Δημήτρη Αλοϊζου αναφέρθηκε επίσης στις πρώτες ημέρες της νέας Δημοτικής Αρχής, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τα ζητήματα γύρω από τη λειτουργία του βιολογικού, το βεζινάδικο στην παραλιακή, τα Δημοτικά έσοδα και την Πινακοθήκη στο Μέγαρο.  

Για την αθώωση από το Εφετείο της Πάτρας

Σχολιάζοντας την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά τον ανώνυμο χαρακτήρα της καταγγελίας από το ΦΑΞ των δημοτικών υπηρεσιών στο Ξενία, η οποία έθεσε στο στόχαστρο τόσο τον ίδιο όσο και 27 ακόμη αιρετούς και διοικητικούς υπαλλήλους. «Προεκλογικά αντί να σταθούμε σε έργα και προγράμματα, είχαμε σταθεί σε αυτό το θέμα» υποστήριξε, στηλιτεύοντας παράλληλα την προεκλογική κινδυνολογία του κ. Μάκε Φόρτε περί ακέφαλου Δήμου, αλλαγή Δημάρχου κλπ.

«Η εισαγγελέας είδε την πραγματικότητα, είδε 28 αιρετούς που ήθελαν απλώς να βοηθήσουν τον τόπο τους. Δεν χρειάζονται συγχαρητήρια, απλώς είναι μια δικαίωση».

Επιπρόσθετα τόνισε ότι η αιτία που σύρθηκαν οι 28 στο Δικαστήριο ήταν η πρόθεση των αντιπάλων του να βλάψουν τον ίδιο πολιτικά και ότι πλέον το θέμα έχει λήξει.

Για την διαχείριση των εσόδων της παραλίας του Μύρτου, των σπηλαίων και των καντινών

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το καθεστώς λειτουργίας της διάσημης παραλίας του Μύρτου καθώς και των σπηλαίων της Σάμης, αφού υπογράμμισε ότι  η μεταβατική κατάσταση του σπασίματος από έναν σε τρεις δήμους είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, υποστήριξε ότι ο Μητροπολιτικός Δήμος Αργοστολίου είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει έως τέλους τις όποιες συμβάσεις με τους ιδιώτες.

«Ο Δήμος είχε προβεί σε διεθνή διαγωνισμό για τις προμήθειες ύψους 200.000 ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια, πάντα το ποσό αυτό έφτανε μέχρι να περάσει η σεζόν τον Οκτώβριο. Εντελώς παράδοξα τη χρονιά αυτή, η δαπάνη αυτή εξαντλήθηκε από τις 20 Αυγούστου» ανέφερε για το ζήτημα των προμηθειών και πρόσθεσε ότι απαιτούνταν νέος διεθνής διαγωνισμός και ο Δήμος Αργοστολίου δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα ευρώ προμήθεια.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι όλο αυτό είναι παράδοξο γιατί τα έσοδα δεν είναι διαφορετικά από τα άλλα χρόνια (!) αναφέροντας χαρακτηριστικά με νόημα.. «Πως τελείωσαν τα πράγματα ένας θεός το ξέρει..»

Τέλος ο κ. Μιχαλάτος ανέφερε ότι μέχρι 28/8 τα σπήλαια είχαν λιγότερα χρήματα από την προηγούμενη χρονιά, ενώ από την πρώτη Σεπτεμβρίου που έχει την ευθύνη ο Δήμος Αργοστολίου, υπό την εποπτεία οικονομικών υπαλλήλων,  τα έσοδα πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε σχέση με τις αντίστοιχες περσυνές ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Για τη μετατροπή  του «Μεγάρου» σε πινακοθήκη

Απαντώντας για το θέμα της Πινακοθήκης, ανέφερε ότι ο Δήμος προχωρά τη μελέτη για την κατασκευή της πινακοθήκης στο χώρο του πρώην «Μεγάρου» ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η μουσειολογική μελέτη του κτιρίου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα υποβληθεί πρόταση σε ανοιχτό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την διεκδίκηση χρηματοδότησης, ενώ όταν αυτή εγκριθεί, θα προβλέπει τη δημιουργία πινακοθήκης σε όλο το κτίριο (στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο) ώστε το σύνολο των χώρων του να παραδοθεί στον Πολιτισμό!

Για το βενζινάδικο στο Αργοστόλι

Για το επίμαχο θέμα της λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων στην θέση Πλάκα υποστήριξε ότι η Δημοτική του Αρχή βρέθηκε να δέχεται κριτική για ένα θέμα που έχει ευθύνη η προηγούμενη Δημοτικη Αρχή.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι από μέρα σε μέρα θα βγει το ΦΕΚ που θα επιτρέψει την ανάληψη διοικητικών καθηκόντων στους δημοτικούς υπαλλήλους ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τη λειτουργία του Βιολογικού

Σχολιάζοντας το ζήτημα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού στο Αργοστόλι, ο κ. Μιχαλάτος υποστήριξε ότι  έχει εντοπιστεί το πρόβλημα λειτουργίας του και απαιτείται μια από τις μονάδες του να βγει εκτός ώστε να επισκευαστεί για να μπορέσει στη συνέχεια να λειτουργήσει σωστά.

Λόγω της τουριστικής περιόδου όμως, η οποία ολοκληρώνεται τυπικά τον Οκτώβριο, αυτό δεν μπορεί να συμβεί ακόμη.

Παράλληλα όμως πρόσθεσε ότι τα βυτιοφόρα θα πρέπει να φύγουν από το Αργοστόλι.

«Τα βυτιοφόρα που έρχονται από το Φισκάρδο να πηγαίνουν στη Σάμη, της Σκάλας να πηγαίνουν στην Σκάλα και να μην δέχεται ο βιολογικός του Αργοστολίου τα βυτία όλης της Κεφαλονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ανέφερε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να μην είχε λάβει αυτές τις διαστάσεις, αν η προηγούμενη Διοίκηση το είχε προλάβει.

Πηγή: kefalonianmatnata

Πηγή άρθρου: ekefalonia.gr

Back To Top