skip to Main Content
1

“Είδες την… ΔΕΗ”; Στην Έρισο, όχι…

Έκπληξη περίμενε αρκετούς κατοίκους της Ερίσου και ειδικά εκείνους που το προηγούμενο διάστημα είχαν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση, όταν παρέλαβαν τους τελευταίους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας από την ΔΕΗ.

Η έκπληξή τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι στους τελευταίους αυτούς λογαριασμούς αναγράφονταν υπόλοιπα οφειλών από έναν λογαριασμό, τον αμέσως προηγούμενο, που όμως ποτέ δεν έλαβαν, τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς.
 Έτσι, αφενός πολλοί από τους καταναλωτές είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλλουν συνολικά ποσά πληρωμών ιδιαίτερα υψηλά αφού οι λογαριασμοί περιλαμβάνουν και τα ποσά του προηγούμενου λογαριασμού που δεν τους παραδόθηκε, αφετέρου πολλοί από τους καταναλωτές που είχαν “μπει” σε κάποια ρύθμιση απώλεσαν την δυνατότητα αυτή, καθώς οι ρυθμίσεις οφειλών απαιτούν να μην οφείλονται τρέχοντες λογαριασμοί.
Εμείς επικοινωνήσαμε με την προϊσταμένη των τοπικών διευθύνσεων της δυτικής Ελλάδας για το συγκεκριμένο πρόβλημα η οποία μας ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στα ΕΛΤΑ της περιοχής και στο σύστημα διανομής, κάλεσε τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα να προσέλθουν στο αρμόδιο υποκατάστημα του Αργοστολίου για να αποκατασταθεί, ενώ αναφέρθηκε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΔΕΗ και την ηλεκτρονική έκδοση λογαριασμών, κάτι όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν την ευχέρεια και την δυνατότητα χρήσης αυτών των υπηρεσιών.
Μένει να δούμε αν στην Έρισο, όντως θα αποκατασταθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και αν θα βρεθεί λύση με τους “ανεπίδοτους” λογαριασμούς και τις σωρευμένες οφειλές.
Σύνταξη-Επιμέλεια
Back To Top