skip to Main Content
1

Έκλεψαν την παράσταση τα Χορευτικά τμήματα παραδοσιακού και μοντέρνου χορού(εικόνες +video)

Την τέχνη της κίνησης και του σώματος γιορτάσαμε χτες στο Ληξούρι με τα τμήματα του Χορευτικού Συλλόγου «Χωροπούλα» και τα τμήματα της σχολής μοντέρνου χορού της Ελ.Λιβιεράτου.

Από το 1982 από το Διεθνές συμβούλιο χορού της Unesco η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα χορού.

Στα πλαίσια αυτά από τις 7 το απόγευμα και για ένα δίωρο απολαύσαμε παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιωτική, από τα τμήματα της Χωροπούλας. Αρχικά κάποια από τα παιδάκια του Συλλόγου χόρεψαν χορούς από την πατρίδα τους. Χορούς από την γείτονα χώρα, την Αλβανία.

Με το τέλος του προγράμματος της «Χωροπούλας» την σκυτάλη παίρνουν τα νηπιακά, παιδικά και νεανικά τμήματα της σχολής χορού της κα Λιβιεράτου.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα μοντέρνου χορού.

Χορός! Είναι για όλους… Δεν έχει όρια… Μιά έκρηξη συναισθημάτων που εκφράζονται με κινήσεις χορευτικές, κινήσεις λεπτές μα και δυναμικές. Ένα πράγμα μόνο… Άκου τις αισθήσεις σου και άφησε το σώμα σου να ακολουθήσει ότι έχεις στην ψυχή σου, ότι συναίσθημα και αν σε «βασανίζει» εκείνη την στιγμή… Ο χορός είναι και διέξοδος άλλωστε. Διοχέτευσε το άγχος σου, την ένταση σου αποβάλλοντας τα από το σώμα σου μέσα από χορευτικές κινήσεις.

 

Σημ.: Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.»

 

«Πρέπει πάντα να θυμόμαστε να χορεύουμε λίγο κάθε μέρα… και ποτέ μπροστά από έναν καθρέφτη.»

Αργότερα θα προστεθεί το βίντεο…. Δυναμώστε το και χορέψτε…Έτσι απλά ! Έτσι μαγικά !

Χορηγοί φωτό-βίντεο:

S/M ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ME GUSTA SNACK BAR

Πηγή: lixouri.gr

Back To Top