skip to Main Content
1

Ένα δημιουργικό πρωϊνό στο παραδοσιακό γλυκοπωλείον “Βοσκοπούλα” με μαθητές του 4ου Δημ. Σχολείου

Ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωϊνό πέρασαν οι μαθητές της τρίτης τάξης 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου στο Παραδοσιακό Γλυκοπωλείον “Βοσκοπούλα” στο Λιθόστρωτο στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος.

Εκεί στο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων είχαν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία της παραδοσιακής Μάντολας και φυσικά να δουν από κοντά το πως παρασκευάζεται το γνωστό και δημοφιλές τοπικό προϊόν του νησιού μας.

Τα παιδιά διασκέδασαν αλλά προπάντων έμαθαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από τον Αντώνη Καππάτο  που εξήγησε και παρουσίασε την όλη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού γλυκίσματος ενώ αναφέρθηκε και στην στην σημασία της λέξης “μάντολα”, που σημαίνει αμύγδαλο στα ιταλικά. Στη συνέχεια και αφού ετοιμάστηκαν οι υπέροχες κόκκινες μάντολες, ο Διονύσης Καππάτος μοιράστηκε με τους μικρούς μαθητές πολλά “μυστικά”, όπως το γεγονός ότι οι γυναίκες τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν τα σημερινά κραγιόν και ήθελαν να βάψουν τα χείλη τους χρησιμοποιούσαν την κόκκινη βαφή που βάζουμε στις μάντολες, κάτι που ενθουσίασε τις μαθήτριες και τις προέτρεψε να δοκιμάσουν και αυτές να βάψουν τα χείλη τους.

Αμέσως μετά την παρουσίαση έγινε και το καθιερωμένο κέρασμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών που συνόδευσαν τα παιδιά, την κα Αφροδίτη Τζάκη, την κα Έφη Μολφέτα και την κα Μαρία Γεωργοπούλου, με μάντολες αλλά και εκπληκτικό μαντολάτο σε πολλές ιδιαίτερες γεύσεις.

 

Back To Top