skip to Main Content
Κακοκαιρία Ιανός: Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη –Πάνω από τα νησιά το μάτι του κυκλώνα –Πόσο θα διαρκέσει [εικόνες +βίντεο]

Κακοκαιρία Ιανός: Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη –Πάνω από τα νησιά το μάτι του κυκλώνα –Πόσο θα διαρκέσει [εικόνες +βίντεο]

Κακοκαιρία Ιανός: Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη –Πάνω από τα νησιά το μάτι του κυκλώνα –Πόσο θα διαρκέσει [εικόνες +βίντεο]

Στη δίνη της κακοκαιρίας Ιανός βρίσκεται η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και η Ιθάκη, που σφυροκοπούνται από χθες το βράδυ. Θυελλώδεις άνεμοι που αγγίζουν και τα 10 μποφόρ και καταρρακτώδης βροχή πλήττουν τις περισσότερες περιοχές του νησιού ενώ επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας με μηχανήματα που προσπαθούν να ανοίξουν διέξοδο του νερού προς τη θάλασσα απομακρύνοντας κορμούς δέντρων.

17.9.2020 Ξενόπουλο Κεφαλλονιάς.Η κακοκαιρία ”Ιανός” ξεκίνησε.ΔΕΙΞΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗΒίντεο μέλους της ομάδας μας.

Δημοσιεύτηκε από Meteology στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Από το πρωί η εικόνα στο Αργοστόλι είναι απογοητευτική. Απροσπέλαστη η παραλιακή με το νερό να έχει καλύψει το δρόμο. Η Πυροσβεστική κάνει αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και άλλους χώρους. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με πεσμένους κορμούς δέντρων.  Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στο δρόμο πάνω από την Ναυτική Σχολή αφού είναι κομμένη κολόνα της ΔΕΗ και κυριολεκτικά κρέμεται στον αέρα. Τα σχολεία είναι σήμερα κλειστά – η απόφαση είχε ληφθεί από χθες προληπτικά, ενόψει της έλευσης του «Ιανού».

Πλημμύρησαν Αγ. Ευφημία και Καραβόυλος

Το μεγαλύτερο “μαστίγωμα” από τον Ιανό δέχτηκε η περιοχή της Σάμης και του Καραβόμυλου όπου είχαμε πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια, έξω στην Αγία Ευφημία είχαν βυθιστεί και δύο σκάφη χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθεί τραυματισμός.

Δημοσιεύτηκε από Tolias Moustakis στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ότι απέμεινε απο το λιμάνι του Καραβόμυλου

Η νέα τροχιά της κακοκαιρίας «Ιανός» -Μεγάλα ύψη βροχής

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, ο ΙΑΝΟΣ, το κέντρο του οποίου νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18/09 στροβιλίζεται στο Κεντρικό Ιόνιο, αναμένεται αρχικά να κινηθεί προς τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη συνέχεια να στραφεί νότια. Όπως μας ενημερώνει ο συμπατριώτης μας μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας το φαινόμενο θα διαρκέσει έως αργά το απόγευμα ενώ από το βράδυ θα αρχίζουν σταδιακά να κοπάζουν οι θυελλώδεις άνεμοι.

Ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη την Κεφαλονιά έχουν ήδη υποστεί τεράστιες καταστροφές, ενώ και η σημερινή μέρα προμηνύεται δύσκολη. Εύλογα, λοιπόν, τίθεται το ζήτημα των αποζημιώσεων των ανθρώπων αυτών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την μανία της φύσης. Από τα ξημερώματα η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για βοήθεια και απεγκλωβισμούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα.

Σε πολλά σημεία του νησιού δεν υπάρχει ηλεκτρικό και τηλέφωνο. Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στην ύδρευση. Σε επικοινωνία που είχε ο δημοσιογράφος του  ekefalonia Ανδρέας Αρβανιτάκης με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σταύρο Σπαθη, επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα υδροδότησης σε χωριά της Λειβαθούς. Επιπρόσθετα, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση δεν λειτουργεί ο βιολογικός στην Λάσση.

Αργοστόλι 18/9/2020 ώρα 8:45.

Δημοσιεύτηκε από Pantelis Ioannidis στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Δραματική έκκληση Τραυλού: «Παραμείνετε σπίτι σας»

Παρακαλούμε τους κατοίκους των νησιών μας να μην κυκλοφορούν είτε πεζοί είτε με οχήματα καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ασφάλειας τη ζωής τους.

Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση. Αν κάποιοι έχουν μεταφερθεί στις δουλειές τους, θερμή παράκληση, να μην επιστρέψουν και να παραμείνουν ασφαλείς στο σημείο όπου βρίσκονται. Η Πυροσβεστική υπηρεσία και η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας είναι ήδη επιβαρυμένες με καταστάσεις απεγκλωβισμών.

Αυτο δεν ειναι το γραφικο χωριουδάκι της Άσσου που ξέραμε

Παραμείνετε στο σπίτι σας ασφαλείς και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε την πυροσβεστική ή την αστυνομία.

Η περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης και οι δήμοι είναι σε άμεση συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας.Παραμένετε ψύχραιμοι και ασφαλείς μέσα στα σπίτια σας!

Δέντρα έπεσα πάνω στο σχολείο της Παστρας προκαλώντας μεγάλες ζημιές

Ο Ιανός χτύπησε και τον Αριστοφάνη στη Γέφυρα

Τεράστιες καταστροφές στην Ιθάκη –Φαινόμενο «Cappuccino» στις Φρίκες

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε στο χωριό Φρίκες στην Ιθάκη ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» που πλήττει από χθες το νησιά του Ιουνίου και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Οι κάτοικοι μιλούν για «βιβλική καταστροφή» ενώ δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την παραλία και τον κεντρικό δρόμο του χωριού να έχουν γεμίσει αφρούς.

Το φαινόμενο που προκάλεσε έκπληξη στους κατοίκους της περιοχής ονομάζεται «Cappuccino coast» και προκαλείται όταν πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι με τον άσπρο αφρό να παίρνει την ονομασία του από τον πλούσιο αφρό του ομώνυμου καφέ.

Σύμφωνα με ειδικούς το φαινόμενο καπουτσίνο δημιουργείται όταν ισχυροί άνεμοι προκαλούν τρικυμία στη θάλασσα κι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση οργανικής ύλης σε αποσύνθεση σε συνδυασμό με τα κύματα που σκάνε σε βράχους.

Πηγή

Back To Top