skip to Main Content
An

Ο Μάκης Πετράτος στο Libretto [εικόνες – video]

Ο Μάκης Πετράτος φαίνεται να κουβαλάει μια «τρέλα». Μια γνήσια «τρέλα», δική του. Αυτή η «τρέλα» βγαίνει στον τρόπο που τραγουδάει, στον τρόπο που παίζει την κιθάρα, στ’ αστεία που λέει ανάμεσα στα τραγούδια.

Αστεία που δεν είναι αστεία αλλά που ο κόσμος νομίζει ότι είναι αστεία και γελάει. Αλλά κι αυτή η «τρέλα», δεν είναι τρέλα, είναι καθαρό και απροσποίητο πάθος. Πάθος γι’ αυτό που κάνει, πάθος γι’ αυτό που ανακαλύπτει, πάθος γι’ αυτό που προσπαθεί ν’ αποκαλύψει.

Δεν τραγουδάει χωρίς λάθη, δεν μοιάζει να στήνεται και να συστήνεται ως τραγουδιστής. Όμως έχει κάτι που θα ζήλευαν πολλοί τραγουδιστές. Σκάβει βαθιά μέσα στα τραγούδια και καταφέρνει να βγάζει κάτι απ’ την παθιασμένη ουσία τους. Κι ο αθεόφοβος αναμετριέται με τους πιο δυνατούς μουσικούς και ποιητές που διαθέτουμε. Απ’ τον Γκάτσο και τον Καββαδία, μέχρι τον Σαββόπουλο, τον Χατζιδάκι, τον Άσιμο… Προσθέτοντας σε όλα αυτά κάτι απ’ τα δικά του, ακατέργαστα ίσως, υλικά.

Την Παρασκευή το βράδυ, το Libretto γέμισε, και μάλιστα ασφυκτικά. Εκεί ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους, αλλά και στον πατέρα του Πέτρο Πετράτο, ο Μάκης επανασύστησε μερικά τραγούδια της πιο σημαντικής μας ανθολογίας. Νομίζω απόλυτα προσωπικά και απόλυτα πετυχημένα.

Αν καλλιεργήσει αυτό που έχει, μπορεί να φέρει κάτι εντελώς νέο στα μουσικά πράγματα της Κεφαλονιάς.

Κάτι εντελώς προσωπικό αλλά και εντελώς δικό μας.

http://www.kefalonitikanea.gr

Back To Top