skip to Main Content
1

Ταξίδι στο νησί του Οδυσσέα

Kάτι ήξερε ο πολυμήχανος Οδυσσέας, που έκανε το μακρύ ταξίδι, για να επιστρέψει στην πατρίδα του την Ιθάκη. Σα βγεις στον πηγαιμό για το λατρεμένο μου νησάκι, να εύχεσαι να’ ναι μακρύς ο δρόμος.

Η καταπράσινη Ιθάκη θα μαγνητίσει το βλέμμα σας με τη πυκνή της βλάστηση και τα πεντακάθαρα βαθυγάλαζα νερά της. Διαθέτει εκτός των άλλων γραφικούς οικισμούς και εδώ θα γνωρίσετε από κοντά έναν επίγειο παράδεισο, στον οποίο-πιστέψτε με- θα επιστρέφετε ξανά και ξανά. Γνωρίζατε πως η Ιθάκη είναι το δεύτερο μικρότερο κατοικημένο νησί των Ιόνιων Νησιών μετά τους Παξούς; Bρίσκεται 2 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς και εδώ θα ερωτευτείτε τις φυσικές ομορφιές του τόπου.

Βαθύ

Περπατήστε στον γραφικό της οικισμό, με το ιδιαίτερο επτανησιακό χρώμα, δείτε τα χρωματιστά σπίτια με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία,  κατάφυτες πλαγιές και όρμους με βοτσαλωτές παραλίες.

Μια βόλτα την Ανωγή

Στο όμορφο αυτό χωριό θα δείτε τη Βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Παναγίας, χτισμένη τον 12ο αιώνα. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους ναούς των Βαλκανίων. Εκεί βρίσκεται επίσης ένα από τα πιο αξιοπερίεργα αξιοθέατα του νησιού, οι τεράστιοι μονόλιθοι μενίρ (με σχήματα που μαρτυρούν ότι έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι), αλλά και το δάσος της Ανωγής που σας περιμένει για έναν όμορφο περίπατο.

travelstyle.gr

Back To Top